Greenyard Prepared Netherlands overgenomen door Poolse private equity investeringsmaatschappij

Vandaag maken Greenyard en Cornerstone Investment Management bekend dat ze een overeenkomst ondertekend hebben als gevolg waarvan Cornerstone Investment Management, een Poolse private equity investeringsmaatschappij, in samenwerking met Kartesia, een Europese gespecialiseerde financierder, 100% van de aandelen zal verwerven in Greenyard Prepared Netherlands. Deze laatste heeft een productielocatie in Velden, Nederland en is gespecialiseerd in
het verwerken en het leveren van kwaliteitsvolle en vers geoogste champignons in blik en glas, voor klanten over de hele wereld.

De transactie zal naar verwachting in de zomer van 2021 afgerond worden. De aandelenwaarde bedraagt € 17 miljoen. De desinvestering zal naar verwachting geen materieel effect hebben op de groepsresultaten en draagt verder bij tot de, eerder aangekondigde, vermindering van de schuldgraad van de Groep.

“Met de desinvestering van Greenyard Prepared Netherlands ronden wij onze transformatie af en kunnen wij ons volledig focussen op de verdere versnelling van onze wereldwijde kernactiviteiten, terwijl we onze strategische relaties voortdurend zullen blijven versterken. Cornerstone Investment Management heeft de duidelijke intentie om de activiteiten van Greenyard Prepared Netherlands verder door te ontwikkelen, met ambitieuze groeiplannen, die essentieel zullen zijn voor hun succes,” aldus Hein Deprez, co-CEO van Greenyard.

Andrzej Klesyk, Managing Partner van Cornerstone Investment Management: “Greenyard Prepared Netherlands is een zeer bekende speler in de champignonsector en beschikt over de modernste technieken. Wij zullen verder investeren in het bedrijf, om het nog sterker te maken in deze erg veeleisende markt. Deze overname is slechts een eerste stap in onze langetermijnstrategie.”

Voor meer informatie:
Greenyard:
Andrzej Cytrycki
Cornerstone Investment Management
+48 501 13 14 17
acytrycki@cornerstone-im.com

Dennis Duinslaeger
Greenyard
+32 15 32 42 49
dennis.duinslaeger@greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven