Special Jaaroverzicht mei

Hagel in Valencia, overnames en hogere winst voor Greenyard

Vrijdag 1 mei is op het einde van de middag onze Rudy Jongen overleden, meldt de Staay Food Group. Rudy was voor een reeds langer geplande operatie op dinsdag in die week opgenomen waarna de operatie op woensdag kon plaatsvinden.

Met dit bericht wil ik u op de hoogte brengen van het overlijden van mijn oom Aad van den Berg, voormalig mededirecteur bij E. van den Berg van 1982 tot 2011. Hij is op 72-jarige leeftijd overleden, na een strijd van twee jaar tegen de ziekte kanker, meldt Johan van den Berg. 


Op 1 mei 2020 heeft de Chileense Broom Group de koel- en distributiefaciliteiten van Saphir, Ridderkerk, overgenomen. Het bedrijf zal voortaan verdergaan onder de naam Broom Frio, Ridderkerk en zal onafhankelijk van de vorige eigenaren opereren.

Vanwege zowel bedrijfseconomische redenen als privéomstandigheden heeft Tiggelaar’s Fruit & Vegetables uit Venlo besloten om haar groothandelsactiviteiten, in de hoedanigheid zoals we die bedreven, te staken per 30 april 2020.


Primalof en Cyriel De Smet, die samen de CICORIA groep vormen, zijn overgenomen door La Gentilhommiere. De eigenaren van La Gentilhommiere, Charles en Lore Cattoir-Vertongen nemen alle aandelen over van Yves D’Hauwers.


Hines heeft namens het Hines Pan-European Core Fund (Hecf) een distributiecentrum van 62.000 m2 in Utrecht aangekocht van verkoper Ramphastos. De prijs werd niet bekendgemaakt. Het is de derde aankoop van het Amerikaanse bedrijf in Nederland na de vorig jaar aangekochte agrologistieke bedrijventerreinen Fresh Park Venlo en ABC Westland in Poeldijk.

Greenyard heeft in het voorbije boekjaar meer winst behaald dan men had verwacht. "De hogere winst wordt voornamelijk aangedreven door een succesvolle transformatie en de implementatie van een continu verbeterproces", aldus Greenyard. 


Appelverwerking Pattenier uit Oostkapelle is reeds overgenomen door Hans van de Vrie, van de gelijknamige groothandel in Middelburg. “Het plan voor de overname zat al wat langer in de pijplijn en inmiddels is de overname gerealiseerd”, vertelt Hans van de Vrie. 


De storm van 9-10 mei, in veel gevallen gepaard met hagel, heeft in de Valenciaanse Gemeenschap lelijk huisgehouden. Voor de teelt van groenten en fruit wordt er uitgegaan van een verlies van meer dan €9 mln., zo meldt de telersvereniging La Unió de Llauradors.

Op 25 april is Jos Rietveld op 59-jarige leeftijd overleden. Jos was de oprichter van AdPro, dat sinds 1985 administratieve software ontwikkelt voor het midden- en kleinbedrijf waaronder de groenten- en fruitbranche. Woensdag 6 mei is Jos gecremeerd.

Vorig jaar zomer is N&S Quality onderdeel geworden van Normec Foodcare. Dit is in eerste instantie zichtbaar gemaakt in het beeldmerk van N&S Quality door de toevoeging: ‘Part of Normec Foodcare’. "De afgelopen tijd is hard gewerkt om de beide organisaties te integreren. Per 1 juli 2020 is de samenvoeging, naamswijziging en verhuizing naar Normec Foodcare aan de Balkweg 3 in Den Bosch een feit.


Op Hemelvaartsdag omstreeks 20.30 uur kregen we het bericht dat Frans van der Velden is overleden, meldt de Staay Food Group. Frans was al sinds december 2018 ziek en kreeg na de diagnose leukemie de nodige behandelingen in het UM te Maastricht. Daarna heeft Frans veel pech gehad met allerlei aandoeningen die hem, mede vanwege zijn verzwakte weerstand, steeds weer terug wierpen. Maar Frans bleef optimistisch en kwam steeds weer terug en kwam zelfs een aantal keren naar de zaak om de collega’s te spreken, die hij zo miste. Frans mocht maar 56 jaar worden.


Sinds mei 2020 versterkt Aart van der Jagt, in de functie van Accountmanager, het team van StC International. “We zijn erg blij met de komst van Aart. Aart heeft al 20 jaar ervaring in de AGF-handel. We verwachten dat hij met zijn ervaring het bedrijf mede verder kan uitbouwen naar wat we voor ogen hebben,” vertelt Jan van der Kaden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven