Charles Cattoir neemt Primalof en Cyriel De Smet over

Primalof en Cyriel De Smet, die samen de CICORIA groep vormen, zijn overgenomen door La Gentilhommiere. De eigenaren van La Gentilhommiere, Charles en Lore Cattoir-Vertongen nemen alle aandelen over van Yves D’Hauwers.


Yves D’Hauwers en Charles Cattoir. Foto: Pieter De Malsche

Yves is de derde generatie van de familie D’Hauwers - De Smet die actief is in de witloofsector. Als eerste generatie heeft hij de focus van het bedrijf gelegd op de teelt van het Balegemse witte goud. In 2008 richtte Yves de teler Primalof op en geeft nu de witloofwortel door. 

Charles Cattoir heeft gewerkt voor enkele voedingsbedrijven en komt uit een ondernemersnest. Hij zal de dagelijkse leiding overnemen van de verschillende bedrijven. "Nieuwe mensen aan boord betekent niet altijd veranderingen. Primalof heeft een sterke reputatie op vlak van kwaliteit, service naar zijn klanten en investeringen in technologie en mens", aldus het bedrijf. 


Foto: Pieter De Malsche

Yves en Charles hebben samen mooie toekomstplannen met de bedrijven en er is in die plannen dan ook een belangrijke rol weggelegd voor Yves. "Naast reeds geplande investeringen in onze productie zal Yves zich focussen op de teelt en kwaliteit van ons witloof", zegt Charles Cattoir. 

"2020 zal voor onze sector, ondanks een veel belovende start, veel uitdagingen hebben. In het bijzonder willen wij onze medewerkers in de kijker zetten. Er ligt sinds maart een hoge druk op voedingsbedrijven om de retail voldoende aan te leveren. Het is door een jarenlange goede relatie met onze klanten dat we tot op heden kunnen spreken van een sterk begin van 2020", besluiten Charles en Yves. 


Foto: Pieter De Malsche

Voor meer informatie:
Charles Cattoir
De Smet / Primalof
Leeg Bracht 23
9860 Balegem
Gsm 0483/48.47.17
charles@primalof.be 
www.primalof.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven