In memoriam Rudy Jongen

Afgelopen vrijdag 1 mei is op het einde van de middag onze Rudy Jongen overleden, meldt de Staay Food Group. "Rudy was voor een reeds langer geplande operatie op dinsdag in die week opgenomen waarna de operatie op woensdag kon plaatsvinden.

Rudy Jongen heeft zijn hele leven in de groenten en fruit branche gewerkt. Hij is er als het ware mee opgegroeid. De vader van Rudy voerde de gerenommeerde grossier Jongen in Maastricht en uiteraard kwam Rudy (en ook zijn broer) in de zaak. De gebroeders namen de zaak van vader over en zetten deze door om uiteindelijk dan toch de zaak over te doen aan Alva, Hasselt.

Rudy ging daarna naar Eussi, Heerlen, dat toen al onderdeel was van de Staay Food Group en verzorgde ook daar weer de inkoop aan de veilingen. Grossier Jongen was destijds al klant bij Staay waar Ad en Dammis van der Staay natuurlijk de familie Jongen kende (inmiddels al meer dan 50 jaar). Ook bij Staay en later Staay-van Rijn bleef Rudy onze man in de afmijnzaal. Hij wist daar alles en kon op de cent nauwkeurig drukken. Toen Rudy 65 jaar werd, vroeg hij natuurlijk of hij gewoon door kon blijven gaan en dat heeft hij tot en met 24 april jl ook gedaan. Door de Coronacrisis kon Rudy echter niet meer naar de afmijnzaal van veiling ZON maar deed hij zijn inkopen vanuit het kantoor van Staay-van Rijn.

Rudy Jongen was ook levensgenieter, hij dronk graag een pilsje en ging met zijn vrienden elke week kaarten. Hij was ook trots op zijn kinderen, die uiteraard ook in de groenten en fruit branche werken, zoon Richard zelfs bij Staay-van Rijn Cash & Carry. Zijn zoon Erik heeft groenten en fruit speciaalzaak Toeti Froeti in Bunde.

Rudy zag wel op tegen zijn operatie en beloofde als hij weer hersteld was om dan met elkaar een lekker pilsje te gaan drinken. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. We wensen de familie Jongen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies."

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven