Hines koopt na ABC Westland en Fresh Park Venlo ook logistiek centrum Hema Utrecht

Hines heeft namens het Hines Pan-European Core Fund (Hecf) een distributiecentrum van 62.000 m2 in Utrecht aangekocht van verkoper Ramphastos. De prijs werd niet bekendgemaakt. Het is de derde aankoop van het Amerikaanse bedrijf in Nederland na de vorig jaar aangekochte agrologistieke bedrijventerreinen Fresh Park Venlo en ABC Westland in Poeldijk.

Het Utrechtse distributiecentrum voor stedelijke logistiek wordt verhuurd aan retailer Hema en fungeert als het logistieke knooppunt van het bedrijf voor de Benelux. Vanuit hier leveren ze aan meer dan 550 Hema-winkels. Hema is op deze locatie gevestigd sinds 1965 en heeft een huurovereenkomst getekend met Hecf voor 10 jaar.

Het complex is gelegen in het stedelijke logistieke knooppunt Lage Weide in Utrecht. Gezien de centrale ligging binnen Nederland is er op deze locatie veel vraag naar nationale en Randstadgerichte distributiecentra.

Stedelijke logistiek
Sinds 2019 streeft Hecf ernaar om het aandeel van stedelijke logistiek en woningen in belangrijke Europese steden binnen haar portefeuille te vergroten. Het Hema-distributiecentrum is de derde investering in stedelijke logistiek in de afgelopen 12 maanden en naar verwachting worden er in de komende maanden meerdere investeringen in logistiek vastgoed afgerond.

Peter Epping, senior managing director en Hecf-fondsmanager bij Hines, licht toe: ‘Hecf heeft de ambitie om zich te diversifiëren in de logistieke sector, waarbij de focus ligt op stadslogistiek. We zijn dan ook zeer verheugd dat we onze eerste aankoop van stadslogistiek op een strategische locatie in Nederland hebben kunnen afronden. Locatie is cruciaal en we geloven in de lange termijn kracht van het logistieke knooppunt Utrecht Lage Weide. Vanuit deze locatie kan de gehele Benelux bediend worden en voldoet tevens aan de groeiende vraag naar Urban Logistics. Wij zijn op dit moment actief een aantal andere Urban Logistics projecten aan het onderzoeken in logistieke hotspots binnen Europa.’

Stabiele sector
Douglas van Oers, Director Logistics & Industrial bij Savills in Nederland: ‘De Nederlandse logistieke vastgoedmarkt heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een zeer stabiele sector en dit zorgt, ondanks de zorgen omtrent het Corona-virus, voor gemoedsrust en vertrouwen bij zowel gebruikers als beleggers. Utrecht en met name Lage Weide is ideaal gelegen voor nationale en internationale distributie. Er is op dit moment in gebouwen van boven de 10.000 m2 zelfs geen enkele leegstand in dit gebied.’

Hines werd tijdens het aankooptraject geadviseerd door Savills, Eveda Capital, Simmons & Simmons, Cushman & Wakefield (Project & Development Services), Hollis, Ramboll en PWC.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven