Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaaroverzicht augustus

Hittegolf en overnames

Hoewel de zomer regenachtig begon, veranderde dat in augustus met een hittegolf van zeker 5 dagen. Daar hadden ook de blauwe bessen van Nederlandse bodem last van. Veel telers rapporteerden zonnebrand op het fruit. Een veranderende temperatuur bood de AGF echter ook kansen. Zo kwamen voor het eerst meloenen van Belgische bodem op de markt. In Nederland werden de eerste zoete aardappelen op commerciële schaal uit de bodem gehaald.

Begin augustus kwam de WAPA met de oogstprognose van het hardfruit. Voor appelen werd een totaal van 10.711.000 ton verwacht wat 4% lager is dan de oogst in de afgelopen 3 jaar. Voor peren (2.199.000 ton) ging het om een stijging van 12%. In Nederland gingen de appelen er 14% op achteruit en bleef de oogst voor peren gelijk.

Verder deze maand kwamen de eerste Argentijnse citroenen aan op de Chinese markt en kwamen er ook voor het eerst Ethiopische avocado’s aan op de Europese markt. Ook de eerste pompoenen van Nederlandse bodem komen op de markt. 

In deze maand pleiten ook veel belangenorganisaties voor een verlaging van de BTW op groenten en fruit. Deze zou in hun ogen omlaag moeten van 9% naar 5%. Ze vinden dat de BTW haaks staat op de verwachting van de overheid dat mensen gezonder moeten eten en het vlees vaker links laten liggen.

Op 10 augustus maakte De Jong Verpakking bekend dat het Bangma Verpakking heeft overgenomen. "Ik ben zeer verheugd dat onze bedrijven elkaar gevonden hebben. Zowel de toekomstvisie als bedrijfsfilosofie van beide familiebedrijven sluiten goed op elkaar aan,” aldus Ad Smit, CEO van De Jong Verpakking.Op 11 augustus bereikte ons ook het nieuws dat Roger Mylle op 80-jarige leeftijd is overleden. Roger is de oprichter van de Mydibel groep, gespecialiseerd in de verwerking van aardappelproducten.Op 12 augustus is er meer droevig nieuws te melden. Dan komt het bericht dat Aad Bijl van Van der Windt Verpakking op 81-jarige leeftijd is overleden. Aad was een markante persoonlijkheid en had in zijn functie van accountmanager een enorm uitgebreid netwerk en een grote kennis van verpakkingsmaterialen. 


Op 14 augustus verklaard de rechtbank Rotterdam de firma Boss Fruit & Food International failliet. 


Op 19 augustus komt DSR Logistics met het bericht dat het Eurosun heeft overgenomen. Daarmee zet de Belgische logistieke dienstverlener voor het eerst een stap in de wereld van het transport voor groenten en fruit. Het bedrijf heeft al de nodige ervaring met andere gekoelde transporten in de foodsector.

Meijer Potato bestaat 100 jaar. Helaas kan een groots jubileum door het coronavirus niet gevierd worden. Toch komt het bedrijf met een nieuwe uitstraling en naam. Van de oude naam C. Meijer neemt men vanaf dit jaar afscheid. Op 22 augustus is Jaap Kleinjan, medeoprichter van Kleinjan's Aardappelhandel - onverwachts overleden. Jaap is 69 jaar geworden. Op 23 augustus reikt burgemeester Antoin Scholten van Venlo een Koninklijke onderscheiding uit aan Ton Janssen, oprichter van Tasty Tom. In Streekmuseum de Locht te Melderslo werd een trotse Ton benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de Nederlandse tuinbouw. 

Na 25 jaar neemt Martin de Vries afscheid van Greenyard en gaat aan de slag bij het Duitse Fresh Solutions. Hij gaat daar op 1 januari 2021 aan de slag. Per 1 oktober treedt Mark-Jan Terwindt toe tot het directieteam van The Greenery als directeur The Greenery Growers. Mark-Jan Terwindt (55 jaar) is sinds 2014 werkzaam bij Noviflora en vervult hier de rol van Manager Business Development. Met zijn internationale ervaring met sourcing & sales en zijn coöperatieve achtergrond vanuit zijn rol bij Royal FloraHolland ziet The Greenery in Mark-Jan de ideale kandidaat voor de rol van directeur The Greenery Growers. 

 


Total Produce komt in de eerste helft van 2020 met de cijfers naar buiten. De totale omzet van het bedrijf is met 2% gestegen. De stijging van de omzet was het gevolg van een sterke retail- en groothandelsvraag die de verminderde activiteiten in de foodservicebranche compenseerde. TP profiteerde ook van de bijdrage van overnames in de afgelopen twaalf maanden. Per 31 augustus 2020 heeft Kivits-Drunen BV de Belgische vennootschap Bell Logistics NV overgenomen via een activa passiva transactie van de Zwitserse Bell Food Group. Kivits en Bell hebben reeds jaren een succesvolle logistieke samenwerking in de Benelux.


Eind augustus bereikt ons ook het bericht dat Johann Allaert van Mydibel is overleden. De langstzittende verkoopmedewerker werd zeer gewaardeerd door zijn collega's en klanten over de hele wereld. Gedurende zijn hele carrière speelde hij een sleutelrol in de ontwikkeling van de klantenportefeuille van Mydibel.