Voor middelgrote voedselondernemingen in Nederland, waaronder veel AGF-bedrijven, was 2019 geen goed jaar. “Een fusie- en overnamegolfje is onvermijdelijk”, Aldus het Nederlandse overname-adviesbureau Vondel Finance dat zijn jaarlijks onderzoek presenteert naar de 125 middelgrote Nederlandse voedingsondernemingen.

Ook verscheen er een artikel in de online editie van het tijdschrift Spiegel, met daarin ernstige beschuldigingen aan het adres van de landbouwcoöperatie Landgard: Men zou boven de middelen van de met schulden belaste onderneming leven, van luxe bedrijfsauto's tot dure bezoeken aan de kermis of het Oktoberfeest. Dit alles zou worden gefinancierd door de 3.000 aangesloten bedrijven uit de bloemen- en AGF-sector

De omzet van Greenyard is in de eerste helft van het boekjaar 2020/2021 met 10,3% toegenomen tot 2,17 miljard euro. De organische omzetgroei bedraagt 11,1%. De omzet werd voor 0,2% gedrukt door desinvesteringen en daarnaast hadden wisselkoersen een negatieve invloed van 0,6%.


Bijna dag op dag één jaar geleden kwamen de telers van Almería op straat om hun ongenoegen te uiten over de structurele crisis die de sector toen doormaakte. Ze eisten in de eerste plaats prijzen die hoger lagen dan de productiekosten. Nu blijkt dat de problemen helemaal nog niet zijn opgelost. Na nochtans een goede start zijn de telersprijzen eens te meer gekelderd.


Algemeen directeur Eric Barendrecht van AFL Barendrecht en Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, hebben een overeenkomst ondertekend voor de voorreservering van een perceel van ruim 2,2 hectare (22.245 m²) op Nieuw Reijerwaard.


Op 17 november is aardappelhandel A.C. Loogman & Zonen B.V. te Aalsmeer failliet verklaard nadat de surseance beëindigd is, meldt Faillissementsdossier.nl. Sander Schouten van AMS Advocaten uit Amsterdam is door de rechtbank als curator aangesteld. Hij gaf zijn reactie op onze site


Gerard van den Anker wordt begin januari geïnstalleerd als Tweede Kamerlid van het CDA. Hij gaat deze functie tot 15 april vervullen. Op die datum wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd. Gedurende deze periode onderbreekt Gerard van den Anker zijn NFO voorzitterschap. Na 15 april pakt hij de voorzittersrol van de NFO weer op.


Kind Technologies neemt Martin Stolze over. De hightech scale up breidt met de overname van de internationale specialist in auto-matisering van intern transport haar positie in de glastuinbouwsector uit. Kind Technologies is actief in de tuinbouw met haar merken KOAT en Crux Agribotics.


De logistieke dienstverleners Simon Loos en Peter Appel Transport bundelen in 2021 hun krachten en gaan samen verder als Simon Loos. Hierdoor verdubbelt de nieuwe firma qua grootte en verstevigt het haar positie in de top 20 logistieke dienstverleners van Nederland. Beide bedrijven zijn voornamelijk gespecialiseerd in foodretail en foodservice.


n 1983 startte Ger zijn loopbaan in de groente- en fruitsector bij het Bedrijfschap voor de Groothandel en de Tussenpersonen in Groenten en Fruit. In 2006 stapte hij voor het eerst in de wondere wereld van de internationale AGF beurzen. Ger organiseerde de afgelopen jaren met veel plezier het oranje gekleurde Holland Paviljoen op diverse beurzen, werkte samen met onder andere Zuidkoop en Young Events en zorgde er samen met hen en de deelnemers voor dat het Holland Paviljoen goed voor de dag kwam. Per 1 december ging hij met pensioen


Dat geldt ook  voor Erik van Rossum en Dolf van Os van Combilo. Erik is maar liefst 37 jaar actief geweest bij Combilo en heeft veel belangrijke fases meegemaakt. Erik regelde en begeleidde onze deelname aan veel buitenlandse beurzen, droeg bij aan het vergroten van de verkoop naar het VK en was de smeerolie achter de schermen in veel processen. Ook Dolf kent een lang dienstverband bij Combilo. Hij heeft er de afgelopen 20 jaar voor gezorgd dat honderd duizenden pallets goed georganiseerd van en naar Waddinxveen zijn gebracht. 

Last but not least ging ook Gert-Jan van der Meer met pensioen na 47 jaar actief te zijn geweest in de fruithandel en logistiek, aldus VDH Cool Logistics.