Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16 t/m 30 oktober

Irenke Meekma van Bakker Barendrecht naar Bakker Zeelandia, nieuwe Belgapom CEO neemt voor start ontslag

Vanaf 15 oktober gaat Coöperatie DOOR verder onder de naam Growers United. In een online bijeenkomst zijn de nieuwe naam en het nieuwe verhaal aan de leden en medewerkers gepresenteerd. “De nieuwe naam past naadloos bij onze strategie van samen ondernemen. Daar ligt de kracht van de coöperatie die in 2013 is opgericht”, vertelt voorzitter Jack Groenewegen trots.

Verrassende acties zijn aan Tasty Tom wel besteed. Op 19 september 1995 werden de eerste Tasty Tom-tomaten geveild. Er kwam een geboortekaartje en er werd beschuit met schijfjes tomaat uitgedeeld. Toen al werd een statement gemaakt door telersvereniging Frutanova (tegenwoordig Unigrow): reclame maken via ludieke acties.

Er zullen nog veel vragen zijn bij ondernemers over de aankomende Brexit. Zeker nu de strubbelingen in de Brexitonderhandelingen tussen de EU en het VK aanhouden. Marcus Post (DLG), Anton Filippo (LBP),Chayenne Wiskerke (Wiskerke Onions), Peter Rozenboom (KCB), Joost en Nicole Visbeen (DLG) en Sten Bagert (UK Custom Broker) behandelen die vragen en geven antwoord om je voor te bereiden op de Brexit in het onderstaande filmpje. 


De NEPG schat dat de totale oogst dit seizoen 27,9 miljoen ton zal zijn als alle aardappelen inderdaad geoogst zullen worden. Dat is 4,5% of 1 miljoen ton meer dan vorig seizoen in de 5 grootste aardappellanden. De oogst is later dan normaal met alle risico’s vandien en er zijn nog enkele percelen in natte gebieden in West-België en Groot-Brittannië. De NEPG hoopt dat de telers in de Noordwestelijke EU komend voorjaar overwegen 15% minder te planten.


Fruit Logistica gaf informatie over de nieuwe formule van het evenement Fruit Logistica Special Edition, dat plaatsvindt van 18 tot 20 mei 2021. "De Fruit Logistica Special Edition 2021 biedt de wereldwijde verswarenindustrie de eerste kans in bijna 18 maanden om elkaar te ontmoeten in een COVID-veilige omgeving", legt Madlen Miserius, Senior Product Manager bij Fruit Logistica, uit. "Onze nieuwe formule geeft exposanten de kans om hun nieuwste productinnovaties en bedrijfsoplossingen te presenteren die de directe toekomst van de verswarenindustrie zullen bepalen".

Irénke Meekma is benoemd tot statutair directeur van Koninklijke Zeelandia Groep. Dat maakte de producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkerijen afgelopen weekend bekend. Ze treedt in dienst als Chief Executive Officer per 1 november 2020.


Alweer enkele jaren geleden waren de Sunfresh telers uit Venlo betrokken bij een proef met de Wageningen UR in een testkas in Bleiswijk om te kijken welke exoten geteeld kunnen worden in de Hollandse kassen. Vier Sunfresh-telers hebben gezamenlijk een BV opgericht om dit project te ontwikkelen, onder de naam Isodara Fruits. Enkele jaren later staat er bij één van de telers van Weyers in Wellerlooi een areaal van 4 hectare papaya's. De eerste testteelt is twee jaar geleden gestart, door de actuele uitbreiding van productie groeit het aanbod behoorlijk.


In een brief aan zijn relaties heeft Adrie Amperse van Amperse Handelsmij / Amperse België BVBA laten weten dat hij per 1 januari 2021 stopt met zijn handelsactiviteiten in aardappelen, hooi en stro. "Ruim 35 jaar ben ik actief geweest in deze branches. Het besluit om te stoppen was niet makkelijk. De belangrijkste oorzaak is mijn leeftijd (inmiddels 60+), maar ook de krimpende ruimte op de aardappelmarkt speelt een rol."

Tom Vandenkendelaere heeft de voorzitter van Belgapom laten weten dat hij ontslag neemt in zijn functie van Belgapom CEO, die zou starten op 1 januari. Tom Vandenkendelaere: “Life is what happens to you while you are busy making other plans, sprak John Lennon destijds. Ik was heel graag CEO van Belgapom geworden, maar ik word geroepen om een andere, eveneens belangrijke opdracht opnieuw op te pikken.

De Nederlandse douane heeft een Red Alert uitgegeven in Rotterdam en een container met premium blauwe bessen in beslag genomen die door een Zuid-Afrikaanse fruitteler is geteeld en door een Zuid-Afrikaanse fruitexporteur is geëxporteerd voor distributie en verkoop in de Europese Unie zonder toestemming van de Australische plantenveredelaar.

Maarten Bobeldijk is deze maand gestart als Category Manager Vers bij Spar, zo meldde hij op Linkedin. De afgelopen 11 jaar was Bobeldijk werkzaam als assortimentsmanager bij Jumbo Supermarkten. Daarvoor werkte hij bij PLUS, Vomar en Komart.