Op 1 oktober vierde Schaap Holland dat André Adamse zich al 25 jaar inzet voor meer Pure Potato Pleasure onder door hem bedachte naam PolderGoud!  We hopen dat er nog vele jaren mogen volgen, aldus Schaap Holland. 

In het kader van zijn groeistrategie heeft Warnez Patrick Verschelde als nieuwe CEO aangesteld. Een eerste cyclus met Carl Schulze als externe CEO werd afgerond. Carl slaagde erin Warnez Potatoes te stroomlijnen en de nodige structuur aan te brengen. Met Patrick Verschelde werd nu een CEO aangesteld die samen met de familie en het sterke Warnez team de volgende cyclus moet waarmaken

Horacio Ozer Ami heeft besloten om per 1 oktober 2020 CarSol Europe te verlaten, en een nieuwe fase in zijn carrière te starten. CarSol Group of Companies bedankt Horacio voor zijn enorme bijdrage aan het positioneren van CarSol Europe B.V. in de Europese markt, en voor zijn ondersteuning bij de diverse teeltprojecten die de groep heeft opgezet de afgelopen jaren, in zowel Peru als Portugal.


Na bijna dertig jaar aan het roer gestaan te hebben bij Verbruggen Palletizing Solutions nam Alex Verbruggen woensdag 30 september afscheid van het bedrijf. Namens het personeel kreeg hij een herinneringsboek overhandigd en kreeg hij als verrassing samen met zijn vrouw Joke een helikoptervlucht boven het pand aangeboden om vanuit te lucht door de collega's te worden uitgezwaaid.

Ondanks de coronacrisis gaat de uitbreiding van bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk ‘gewoon’ door. Wethouder Pieter Varekamp sloeg donderdag voor Cool Control symbolisch de eerste paal in de grond voor het vierde gebouw van het bedrijf in Maasdijk. Het nieuwe distributiecentrum zal, evenals de eerdere gebouwen, op het bedrijventerrein Honderdland te Maasdijk worden gerealiseerd. 
Met droefheid deelde Gebrs van Aarle mee dat hun zeer gewaardeerde collega Denise van Erp (50) is overleden.


Afgelopen vrijdag 2 oktober is op 84-jarige leeftijd Jan Flikweert, na een kort ziekbed, overleden. Familie Flikweert schreef dit In Memoriam.


Transportbedrijven Cargoboss en Van Daalen Transport uit Maasdijk worden één bedrijf. BosDaalen is de naam van het bedrijf waarmee de twee organisaties met een lange historie in het Westland per begin volgend jaar samen verder gaan. “De tijd is er rijp voor dat we de laatste stap zetten in het samengaan van onze bedrijven”, zegt directeur en mede-eigenaar Aris van Daalen

Op 1 oktober 1995 is Willem van Antwerpen begonnen als draaier, monteur en heftruckchauffeur bij Holland Agra Packing in ’s Gravenzande. Na de overname kwam hij automatisch in dienst bij De Jong Verpakking. Door de fusie van de bedrijven, de verhuizing naar Westerlee en de groei die de golfkartonfabriek heeft doorgemaakt, is het werk van Willem er ook anders uit gaan zien.


"Na bijna 6 jaar met succes leiding te hebben gegeven aan Koninklijke ZON, gaat Algemeen directeur Michiel F. van Ginkel, de organisatie per 1 februari 2021 verlaten", zo meldt de coöperatie.

"Niemand durft het te zeggen, maar er is iets grondig mis in de keten." Miguel Gonzalez van MG Fruit gooide in oktober een knuppel in het hoenderhok. "Door supermarkten wordt met allerlei (sociale) certificeringen gepronkt, maar de kosten gaan volledig naar de producenten. Juist in deze tijd van Covid waarin iedereen wordt opgeroepen solidair te zijn, zie ik dat veel supermarktinkopers zich bezighouden met het afknijpen van de producent, in plaats dat men zich verdiept in de problematiek bij de bron."


Deze week werd Peter Nicolaï (Nicolaï Fruit, Sint-Truiden) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van Fresh Trade Belgium, beroepsfederatie voor de groothandel in fruit en groenten. Peter neemt de fakkel over van Frank Van Colenberghe die jarenlang voorzitter was en in 2006 mee aan de wieg stond van Fresh Trade Belgium, na samengaan van Nubelt (exporteurs) en Nufeg (importeurs/ groothandel). In 2014 werd de federatie uitgebreid met de 4e gamma bedrijven.


PerfoTec en Oerlemans Plastics gaan samenwerken om de duurzame eigenschappen van verpakking voor groente, fruit en bloemen verder te optimaliseren. De machinefabrikant en verpakkingsproducent creëren een unieke verpakkingstechniek waardoor de houdbaarheid wordt verlengd en daardoor de (voedsel)verspilling wordt gereduceerd; wat en passant kosten bespaart voor afnemers. Vorige week werd de samenwerking tussen beide partijen officieel bekrachtigd bij Oerlemans Plastics in Genderen.

Er is groen licht voor een tijdelijke Maximale Residu Limiet (MRL) van 0,4 mg/kg voor het kiemremmingsmiddel chloorprofam bij consumptieaardappelen. Het Permanent Comité in Brussel gaf akkoord bij een digitale stemming. Naar verwachting gaat de tijdelijke MRL in rond de zomer van 2021. De exacte ingangsdatum is afhankelijk van de verdere besluitvorming binnen de Europese Unie. 

Overlijdensbericht Erik Laarman - oprichter en directeur Newminds. "Geschokt, vol ongeloof en diep bedroefd zijn wij door het plotselinge overlijden van onze directeur en collega Erik Laarman op zondag 11 oktober, zo laten directie en medewerkers van Newminds weten.

Americold Realty Trust heeft bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt voor de overname van de private onderneming Agro Merchants (Agro) van een investeerdersgroep beheerd door Oaktree Capital management voor de som van €1,5 mld. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 of het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden.

Koppert Cress, Rungis en Van Gelder reageren op horeca-lockdown
Tholen - De horecasluiting valt rauw op het dak van de AGF-horeca-leveranciers. "Vier weken komt erg hard aan", reageert Rob Baan van Koppert Cress. "Nederland is onze thuismarkt en dat doet ontzettend zeer. We waren net weer aan het opkrabbelen en zaten weer op 80% van de productie, maar daar zullen we nu weer dik onder gaan zitten."