Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaaroverzicht 1-15 september

Brand bij Olympic, nieuwe paaltjes de grond in

In september gaat het eerste gespecialiseerde schip voor het transport van versproducten van de Mexicaanse havenstad Veracruz naar Rotterdam varen. Met deze nieuwe verbinding gaat de transittijd terug naar 12 dagen wat ruim 10 dagen bespaard in de reis. 


Waar de Fruit Attraction in Madrid eerder nog officieel door zou gaan wordt in september de beurs officieel geannuleerd en maakt plaats voor een online event. In september lopen de coronabesmetting weer op en Spanje in het bijzonder wordt hard getroffen aan het eind van de zomer. 

In Duitsland gaat groenten- en fruithandelaar Greenyard een joint venture aan met supermarktketen REWE. Greenyard zal één van de grootste toeleveranciers van groenten en fruit aan de retailer worden.

Marc Schroeder gaat vanaf 1 januari 2021 aan de slag als de nieuwe CEO van Lamb Weston Meijer. Hij is de opvolger van Bas Alblas, die per 1 november 2020 zal aftreden. 


Wim Gipmans, grondlegger van Gipmans Planten uit Venlo, is op 30 augustus op 73-jarige leeftijd overleden. Het familiebedrijf verliest niet alleen de man wiens harde werken en doorzettingsvermogen een voorbeeld was voor iedereen, hij was ook een man die nog altijd zeer betrokken was en dagelijks een bezoekje aan diverse locaties en kantines bracht, zo staat in het overlijdensbericht.

Op zaterdag 5 september kwam Henk de Widt te overlijden op 76-jarige leeftijd. Samen met zijn vader en vijf broers hadden zij het bedrijf "Gebr. H. de Widt & zn." op het Noordplein in Rotterdam. De aanbouw van Nature’s Pride is van start. Vrijdag 4 september vond het officiële moment plaats achter het huidige pand, waar in het bijzijn van alle bouwpartners de eerste symbolische paal de grond in werd geslagen. Hiermee begint de bouwperiode van de uitbreiding van Nature’s Pride die naar verwachting eind 2021 operationeel is.

Op maandag 7 september overleed Pierre Arnauts op 71-jarige leeftijd. Pierre was commercieel directeur van Veiling Haspengouw. Met Pierre namen de commercialisatie van het fruit en de invoer van nieuwe rassen de vlucht vooruit. Daarbij onderhield hij zeer nauwe contacten zowel met het buitenland als met de producenten van Veiling Haspengouw. Hij lag ook aan de basis van de moderne verkoop van fruit dat meer en meer langs administratieve weg gebeurde dan langs de traditionele klokverkoop. Op maandag 7 september is de eerste paal de grond ingegaan voor de uitbreiding van Broer in Andijk. “De uitbreiding is nodig vanwege de toename van onze activiteiten in eerstejaars plantuien," vertelt Siem Beers van Broer. Woensdag 9 september is de eerste paal van het nieuwe pand van Vergro in Sint-Katelijne-Waver geslagen. “We lopen voor op schema en het volledig gekoelde magazijn van 8.000 vierkante meter moet voor het nieuwe groentenseizoen van 1 maart operationeel zijn”, vertelt Dominiek Noppe van Vergro.in de ochtend van 15 september brak er brand uit in het pand van Olympic Fruit in Barendrecht. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van de groente- en fruithandel. Vanwege de omvang van de brand werd er opgeschaald naar "zeer grote brand", desondanks was de brand die voornamelijk woedde in het dak bij de kantine snel onder controle. Om 9:00 uur werd het sein 'Brand meester' gegeven.