Broom Group bouwt verder uit in Nederland door overname Saphir

Op 1 mei 2020 heeft de Chileense Broom Group de koel- en distributiefaciliteiten van Saphir, Ridderkerk, overgenomen. Het bedrijf zal voortaan verdergaan onder de naam Broom Frio, Ridderkerk en zal onafhankelijk van de vorige eigenaren opereren.

In februari kondigde Broom Group de overname aan van de meerderheid van de aandelen in B&L Fruitlogistics BV., een gevestigde operator binnen de fruitlogistiek, -opslag en -distributie in Barendrecht onder dagelijks bestuur van Brian Bakker, tevens de minderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

"Deze uitbreiding moet worden gezien als een verdere aanvulling op onze end-to-end fruitlogistieke diensten, met inbegrip van koel- en verpakkingsfaciliteiten in de landen van herkomst," vertelt Andres Nunez Sorensen, Group CEO. "Dit alles is een poging om producenten, distributeurs en retailers dichter bij elkaar te brengen door gebruik te maken van het volledige fruitlogistieke platform dat de Group te bieden heeft."

Verkoper van de faciliteit is de Jupiter Group, VK. Mark Tweddle, oprichter en partner, zegt blij te zijn met de verkoop en de overname door de Broom Group, waardoor Jupiter zich kan richten op zijn kernactiviteiten als teler, importeur en distributeur van versproducten over de hele wereld en tegelijkertijd gebruik kan blijven maken van de distributiedienst van logistieke dienstverlener, LCL.

"De overname van Saphir zal ons als Group in staat stellen om nog meer waarde toe te voegen aan onze klanten, zowel in de herkomstlanden als in Europa, door ook servicecomponenten toe te voegen zoals ompakken, labelen, verpakken en dergelijke, dit alles met de visie dat er zo weinig mogelijk operators bij betrokken zijn vanaf het teeltbedrijf tot aan het schap van de retailer," voegt Dawie Kok, Broom Logistics Europe en Africa managing director, toe.

Broom Frio, Ridderkerk en B&L, Barendrecht zullen als zelfstandige ondernemers dagelijks worden aangestuurd door Brian Bakker, die een toenemende behoefte ziet aan opslag en aanvullende dienstverlening in het gebied ter ondersteuning van de steeds grotere volumes AGF-producten die via de Nederlandse en Belgische havens en terminals naar Europa stromen.

Sharon Kucharek, commercieel manager van LCL, Nederland is verheugd over de overname die LCL in staat zal stellen meer deur-tot-deur diensten aan te bieden aan zowel bestaande als nieuwe klanten vanuit een uitgebreide opslag- en distributiefaciliteit. "Broom Frio, Ridderkerk is een nieuw resultaat van de strategie, die Broom Group de afgelopen 3 jaar heeft uitgezet, gericht op meer herkomst- en bestemmingsdiensten en faciliteiten voor versproducten. Onze volgende uitbreiding zal later dit jaar in Peru plaatsvinden. In de tussentijd verwelkomen we de voormalige medewerkers van Saphir in de Broom Group," besluit Kucharek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven