Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht december

Harde lockdown afgekondigd; schikking Greenyard in Listeria-zaak


De buurman kun je maar één keer kopen, zo luidt een bekend gezegde. Gebr. de Mooij - Amsterdam nam dat ter harte, want met de overname van de Amsterdamse Fruithandel per 1 januari 2014 werd eerst de ene buurman overgenomen en per 1 oktober 2019 werden daar het pand en de groothandelsactiviteiten van Vroegop-Windig aan toegevoegd. Een grootscheepse verbouwing is inmiddels zo goed als afgerond, waardoor de groothandel weer gesetteld is voor de toekomst in een ruim opgezet pand met een strakke uitstraling. AGF.nl nam een kijkje.


Op 1 december was  Lilia Trutnyeva 25 jaar werkzaam bij Ravex International. Ravex is onderdeel van S.C. van Ravenswaaij. Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Door corona kunnen we het niet vieren zoals we graag zouden willen, maar feliciteren kan natuurlijk altijd, aldus Ravex. 

Greenyard heeft met de beurswaakhond FSMA 'een minnelijke schikking' van 500.000 euro getroffen voor het verspreiden van 'onjuiste en misleidende informatie' over de listeriabesmetting in haar fabriek in Hongarije. Krijgt Fruit Farm Group, het plantagebedrijf van Hein Deprez, een knauw nu de ondernemingsrechtbank het reddingsplan voor het bedrijf heeft afgekeurd?

Vegpro Kenya heeft een Nederlands verkoopkantoor geopend onder de naam Fresh Flow. Het bedrijf is operationeel sinds oktober 2020. De belangrijkste focus van Fresh Flow ligt bij het op de markt brengen van Vegpro's eigen productie van avocado's. Fresh Flow werkt momenteel samen met andere grootschalige telers van over de hele wereld en biedt een breed assortiment aan, waaronder limes, mango's, gember, lychees en zoete aardappelen.


Het bestuursorgaan van Belgapom heeft er unaniem voor gekozen om een samenwerking op te zetten met Christophe Vermeulen als opvolger van Romain Cools als CEO van Belgapom. Hij zal ook als directeur fungeren van FVPhouse, de dienstenkoepel van de federaties uit de handel in en verwerking van aardappelen, groenten en fruit.


Vrachtwagens vol uien van Dacomex staan deze week soms urenlang in de eindeloze rij vrachtauto's richting het VK. Door de naderende brexit slaan Britse bedrijven alvast massaal goederen in. Met flinke vertragingen tot gevolg, schrijft NOS.


De Sweet Sensation peer wint elk jaar meer terrein in het Europese retailschap. Daarom wil The Greenery het areaal Sweet Sensation in de komende jaren stap voor stap met ongeveer 200 hectare uitbreiden. De samenwerking tussen The Greenery en TreeQuattro is officieel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die getekend is door Jan van Ingen (directeur bij TreeQuattro) en Rob van der Weele (productmanager bij The Greenery).

Organto Foods heeft medio december aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft ondertekend om 100% van de uitstaande aandelen van Fresh Organic Choice, een particuliere Nederlandse onderneming, te verwerven.

En toen was het 14 december Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Vanavond 19:00 uur staat er weer een persconferentie gepland maar dit keer vanuit het torentje. De nieuwe coronamaatregelen zouden vanaf middernacht ingaan.


Lou (28) van Lou van Lou Dekker begint, net als zijn opa in het verleden, op 1 januari een AGF-groothandel. "Er is een groothandel weggevallen en ik zie kansen om dat gat te vullen", vertelt Lou. "We hebben het geluk dat we het pand van Hans de Vrie Groente en Fruit hebben kunnen overnemen. Dat pand is helemaal up-to-date. We kunnen meteen starten."


Unica neemt het bedrijf Van Kempen Koudetechniek uit Tiel over. Met de aansluiting van Van Kempen in Unica’s netwerk van bedrijven versterkt de technisch dienstverlener zijn organisatie met bijna 75 jaar ervaring in industriële koudetechniek


De Raad van Commissarissen van ZON Holding heeft John Willems met ingang van 20 november benoemd als interim-directeur. Vicevoorzitter Peter van Bree over de benoeming: ‘We vinden dat de tijd die we nodig denken te hebben om tot selectie van een nieuwe Algemeen directeur te komen, te lang om zonder directie te blijven.  John Willems is voor ons de juiste man om, voorlopig de komende maanden, de kar bij ZON te gaan trekken’.


Op woensdag 16 december ging de eerste paal voor de nieuwbouw van Karpack Verpakkingen de grond in bij Roosendaal op de Borchwerf. Directeur Jan-Willem Passer sloeg daarvoor samen met zijn zoon Ralph (8) symbolisch de eerste paal de grond in.


Per 1 januari 2021 neemt J. Jansen & Zonen (JJK) Uienhandel 'buurman' Uienhandel de Koster uit Kruiningen over. JJK neemt de hele BV van Uienhandel de Koster over. "We zijn er blij mee dat de overname in goed overleg heeft plaatsgevonden. De contacten blijven goed en daarom is er echt sprake van een positieve overname", zegt Marius, die samen met zijn broers Pieter en Henk en zoon Jaco het bedrijf leidt. 


Familie Visser draagt het stokje over aan de nieuwe generatie. Ter versterking heeft Viscon Group investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners (‘Synergia’) aangetrokken. Synergia heeft een aanzienlijk minderheidsbelang verworven in het familiebedrijf te ‘s-Gravendeel.


Sinds dit weekend weren een toenemend aantal landen reizigers uit het Verenigd-Koninkrijk nu daar een gemuteerde variant van het virus is ontstaan dat tot 70% besmettelijker is. Eerder werd al het vliegverkeer aan banden gelegd tussen het VK en verschillende Europese landen. Exporteurs en transporteurs reageren


De supermarkten komen dit jaar als grote winnaar uit de Corona-pandemie. In Zwitserland is dat niet anders. Category manager Andreas Allenspach van Coop Zwitserland blikt terug op een bizar jaar. "We zijn 15% gegroeid in AGF, dat zijn cijfers die we nooit eerder hebben gezien. Ons marktaandeel heeft 1,1 % geplust. We hopen dat de Corona-crisis snel voorbij is, maar voor het supermarktsegment zijn de gevolgen louter positief geweest."