Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht februari

Pensionado's, fusies en de 27ste editie van de Fruit Logistica

“Om onze ambities waar te maken, wordt per 1 februari 2020 het commerciële team versterkt en aangevoerd door Koen van Hartevelt, aldus algemeen directeur, Carel van Buchem. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Koen met veel enthousiasme de contacten met onze huidige en nieuwe relaties succesvol zal voortzetten en opbouwen.”


Begin februari was Berlijn voor de 27ste keer het decor van de driedaagse Fruit Logistica, de grootste in de AGF-sector. Uit alle uithoeken van de wereld kwamen de exposanten weer samen. Zoals elk jaar is er weer een thema dat centraal staat op de beurs. Voor dit jaar was dat opnieuw duurzaamheid. Het coronavirus eiste echter de nodige aandacht op dit jaar.


Na 22 jaar heeft kiwileverancier Zespri zichzelf een nieuwe look aangemeten. "Dankzij dit opgefriste merk is het bedrijf helemaal klaar om zijn recente groei voort te zetten", aldus Zespri. Het nieuwe merk werd onthuld op Berlin Fruit Logistica. De nieuwe identiteit weerspiegelt het doel van het bedrijf nog beter: mensen, gemeenschappen en het milieu helpen groeien dankzij kiwi’s.


De groei bij LC Packaging zit er goed in. Afgelopen jaar werd al de eerste paal geslagen voor het nieuwe hoofdkantoor van LC Packaging in Waddinxveen, afgelopen week werd ook de bouw van een nieuw pand voor dochteronderneming Hagens Verpakkingen op Hines Fresh Park Venlo verzegeld tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

Logistiek dienstverlener LCL uit Barendrecht, onderdeel van het Chileense Broom Logistics heeft haar Europese activiteiten uitgebreid door meerderheid van de aandelen van B&L Fruit Logistics over te nemen. Dat vertelt Commercial Manager Sharon Kucharek, desgevraagd. LCL hield al enkele jaren kantoor bij B&L Fruit Logistics en was verantwoordelijk voor een behoorlijke volumestroom van de huidige op- en overslag.

Hartman Expeditie is een samenwerking aangegaan met J.P. Vis uit Kwintsheul. Eind vorig jaar fuseerde Hartman Expeditie al met branchegenoot Brinkman Trans. Het doel van de meest recente fusie door Hartman is een verdere schaalvergroting die leidt tot een grotere slagkracht op de markt voor geconditioneerd transport op Scandinavië.


De bouw van de Eryngii farm van Mitrofresh in Lipjan, Kosovo is klaar. Na vier jaar construeren en zoeken naar de beste technologie is Mitrofresh klaar om Eryngii paddenstoelen te gaan telen met de nieuwste Zuid-Koreaanse bottle technologie", vertelt CEO Valon Bahtiri.

Na de ondertekening van het convenant met de Rewe Groep, dat de eerste stap is naar een geïntegreerd partnerschap, splitst Greenyard haar Duitse organisatie nu op in twee afzonderlijke bedrijven. Onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen zal het nieuw opgerichte Greenyard-bedrijf Fresh Solutions GmbH zich speciaal richten op de Rewe Group, terwijl Greenyard Fresh Germany GmbH de andere Duitse klanten van Greenyard zal blijven bedienen.


Na 40 jaar werkzaam te zijn in de AGF-sector, mag Etienne Leclere van zijn welverdiende vrije tijd gaan genieten. “Vrijdag 14 februari is mijn laatste werkdag, maar eigenlijk ben ik nog niet zo met mijn pensioen bezig. Ik ben nog altijd actief en volg alles nog. Ik denk dat ik mij pas maandag realiseer wat ik allemaal ga missen”, vertelt Etienne.

Logistiek dienstverlener AB Texel Group neemt per 1 maart 2020 de activiteiten op het gebied van agrarisch transport van Van Leendert over.  Van Leendert Transport B.V. vervoert agrarische losgestorte producten door Nederland, België en Duitsland. Het betreft aardappelen en verse groenten als erwten, bonen en wortelen.

De groep van handelsondernemingen in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten Amsterdam Commodities (Acomo) heeft het jaar 2019 afgesloten met een omzet van 701,4 miljoen euro. Dat is bijna 0,2% meer dan in 2018. Het operationele bedrijfsresultaat EBITDA verbeterde met 10% tot 50,4 miljoen euro. De nettowinst lag 3% hoger dan in 2018 en kwam uit op 32,1 miljoen euro.

Martien de Graaf heeft aangegeven om, na een loopbaan van meer dan 20 jaar, in mei van dit jaar te stoppen als algemeen directeur van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). Hij kwam op 1 oktober 1997 bij het KCB in dienst als adjunct-directeur, werd op 1 mei 2003 benoemd als directeur en later als algemeen directeur. 


Meer dan 130 Nederlandse exposanten stonden op de Biofach en Vivaness in Neurenberg. De beurs trok met zo'n 47.000 bezoekers minder publiek dan vorig jaar, maar de beursorganisatie toont zich meer dan tevreden. De redactie van Biojournaal bezocht alle Nederlandse exposanten en een groot deel van de Belgische exposanten en maakte hiervan een uitgebreide fotoreportage.


De Agro Merchants Group heeft plannen aangekondigd om hun koelhuis op de Maasvlakte, in de haven van Rotterdam, uit te breiden. De strategische investering zal de totale capaciteit van de faciliteit op meer dan 35.000 palletplaatsen brengen en zal ook het grensinspectiepunt uitbreiden. Beide draaien momenteel op de volledige capaciteit.


Tijdens de Fruchtwelt Bodensee van dit jaar lag het accent met name op de bescherming, verwerking en directe afzet van fruit. Verspreid over vier hallen togen vele standhouders uit Duitsland en omliggende landen (o.a. Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en België) naar Friedrichshafen aan de Bodensee, een van de voornaamste teeltgebieden van Duitsland. 


Een carrière lang enkel werkzaam zijn in de AGF-sector. Waar zie je deze passie tegenwoordig nog? De inmiddels gepensioneerde Arie de Klerk (77) is een van deze AGF-fanaten. Met pijn in zijn hart laat hij de sector na bijna 60 werkzame jaren achter zich om eindelijk van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.


Greenyard zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet stijgen met 6,4% tot 983,7 miljoen euro. Deze stijging kwam voort uit een groei in de divisie Long Fresh die groeide met 7,9%. Het Fresh segment kon de dalende trend tot aan de eerste helft van het jaar ombuigen naar een groei van 0,3%.

Op 25-02-2020 heeft de rechtbank Groningen de firma Biopack Packaging B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64123162 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr M.J. Ubbens tot curator.


Vientosur kan met trots melden dat de commerciële naam is veranderd naar Fruitone Europe. "Deze nieuwe naam biedt transparantie naar alle belanghebbenden door betere en accurate vertegenwoordiging van het bedrijf met een directe link in de EU voor de citrusproductie in Zuid Afrika van Fruitone (Pty) LTD.