moederorganisatie van onder meer Tovano en Delinuts

Acomo houdt in 2019 omzet op peil en realiseert hoger bedrijfsresultaat

De groep van handelsondernemingen in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten Amsterdam Commodities (Acomo) heeft het jaar 2019 afgesloten met een omzet van 701,4 miljoen euro. Dat is bijna 0,2% meer dan in 2018. Het operationele bedrijfsresultaat EBITDA verbeterde met 10% tot 50,4 miljoen euro. De nettowinst lag 3% hoger dan in 2018 en kwam uit op 32,1 miljoen euro.

In de handel in specerijen en noten rapporteerde Catz International in Rotterdam een toename van de winst. Tovano in Maasdijk, actief in verpakte noten en gedroogde zuidvruchten, presteerde goed en realiseerde een toename van het winstniveau ondanks de lage prijsniveaus voor noten.

King Nuts & Raaphors
King Nuts & Raaphorst in Bodegraven, actief in noten en rijstcrackers, wist de toename van de omzet door te zetten ondanks lagere marktprijsniveaus als gevolg van toegenomen volumes. De marges bleven stabiel. Door middel van een effectieve commerciële benadering en goede beslissingen realiseerde King Nuts & Raaphorst een verdere versterking van de positie in de markt.

Delinuts
Delinuts in Ede, actief in noten en gedroogde zuidvruchten, had te maken met uitdagende marktomstandigheden met lagere marktprijzen. De omzet was lager, maar de marges verbeterden. Delinuts heeft geïnvesteerd in het versterken van de organisatie met aanvullende vaardigheden waarmee de onderneming nog meer waarde kan toevoegen voor haar afnemers.

Eetbare zaden
Het Amerikaanse dochterbedrijf Red River Commodities, actief in het inkopen, verwerken en distribueren van eetbare zaden, rapporteerde een lichte afname van de winst. De hogere omzet leidde tot hogere conversiekosten. Het Canadese Red River Global Ingredients, de handelsentiteit die zich richt op import, realiseerde een substantiële toename van de omzet en winst. Red River-Van Eck in Etten-Leur leverde een sterke prestatie, en wist met goede handelsbeslissingen te profiteren van positieve marktomstandigheden. Het Duitse onderdeel Sigco Warenhandel verbeterde opnieuw de prestaties in zowel omzet als winst door een toename van de omzet in de kernproducten.

Bron: Acomo 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven