Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Faillissement ontwikkelaar asperge-oogstrobot Cerescon

Jubileummaand Landjuweel (100), Gbrs van Aarle (55), Fossa Eugenia (25)

Begin mei werd het 25-jarig jubileum van Fossa Eugenia groots gevierd. Boegbeeld van de telersvereniging Ton Holthuijsen droeg het voorzitterschap over aan Peter van Dijck en werd zelf die dag gekroond tot erevoorzitter. Wegens zijn vele verdiensten kreeg Ton de gouden draagspeld uitgereikt van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond. "We zitten in de grootste crisis die de tuinbouw ooit heeft gekend", aldus een bezorgde Ton. 

Na bijna vier jaar afwezigheid stond Anuga Foodtec in Keulen weer vier dagen lang in het teken van automatisering en techniek in de foodsector. AGF.nl bundelde de Nederlandse en internationale AGF-standhouders. Ook op de medFEL 2022 in Frankrijk waren AGF-ers aanwezig. Net als op de fruitteeltvakbeurs Fructura.


Aardappelhandelaar Jacob Douwe Greydanus sr. vierde zijn 85ste verjaardag op de zaak in Heerenveen waar hij bijna dagelijks nog aanwezig is. 

The Greenery voorman Steven Martina is opgenomen in de 'Inclusive 30' van MT/Sprout. In deze jaarlijkse lijst staan dertig personen die een bewezen bijdrage leveren aan inclusie en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven. 

Op 75-jarige leeftijd overleed Jan Tuinstra, tot 2004 actief in de aardappelhandel van het familiebedrijf dat van oorsprong gespecialiseerd was in de handel van vlas, pootaardappelen en witlofpennen. 

Transporteur AB Texel Group nam per 1 mei 2022 de bedrijfsactiviteiten van Van Houte Transport over. Van Houte Transport was gespecialiseerd in nationale en internationale transport van landbouwproducten en zeecontainers. 

Postuma AGF nam twee bussen vol met detaillisten mee naar twee van hun leveranciers Van Vugt Kruiden en Purple Pride. Daar kregen de specialisten een kijkje in de keten.  

Mojo Exotic Fruit is failliet verklaard. Het bedrijf exporteerde exotisch fruit naar Europa, Rusland, VS, Canada, het Midden en Verre Oosten.  

Groot feest in het verre Noorden van het land. In Oosternieland vierden relaties uit de aardappelwereld het 100-jarig jubileum van Landjuweel. Directeur Bram Werkman blikte, als vertegenwoordiger van de derde generatie, terug op het verleden van het bedrijf dat op 5 mei 1922 begon toen opa Wolter Werkman zijn AGF-handel startte. 

De Palletcentrale Groep heeft Pallethandel de Weel uit Waarland overgenomen. Pallethandel de Weel is al vele jaren zelfstandig actief met het in- en verkopen van gebruikte pallets. De Palletcentrale Groep is marktleider op het gebied van de in- en verkoop van gebruikte pallets. 

Wisseling van de wacht bij GroentenFruit Huis waar Kees Wantenaar na twee termijnen afscheid nam en Cathy van Beek werd voorgedragen als opvolger. Op de Floriade Expo werd tijdens de ALV ook een afscheidsreceptie voor Kees gehouden. "Het ketendenken heeft een grotere plaats gekregen in de groenten- en fruitsector", aldus de scheidend voorzitter.

Na twintig jaar gaat Kalteraardbeien stoppen en gooien Richard en Annet Kalter het roer om. Ze gaan hun kas ombouwen voor biologische zaadteelt. De afgelopen twee jaar stond de aardbeienkwekerij te koop. De juiste koper werd niet gevonden. Het merk Kalteraardbeien gaat over op collegateler Brookberries. 

Fruit Vandepoel vertrok na vele jaren van de vroegmarkt in Brussel om hun nieuwe pand in Sint-Katelijne-Waver te betrekken. Met vijf laadkades in het nieuwe pand gaan ze er zo logistiek fors op vooruit. Ze stoppen echter niet met directe verkoop. 

Wisseling van de wacht bij Nature's Pride. Na zes jaar besloot Fred van Heyningen zijn rol als Chief Executive Officer (CEO) over te dragen aan Adriëlle Dankier die sinds het oprichtingsjaar Chief Commercial Officer (CCO) was.  

Management team van Gebrs van Aarle: Marc Ehlert, Remko Bergevoet, Marjon van Aarle, Petra Oomens met de kiwi-brothers

Half mei vierde AGF-groothandel Gebrs van Aarle het 55-jarig jubileum dat ook een beurs vol proeverijen, noviteiten, demonstraties en activiteiten was. Tel daar de massale opkomst en een flinke dosis Brabantse gezelligheid bij op en het recept voor een bruisende dag is compleet. Een ontmoetingsplek voor diverse schakels in de AGF-keten, van teler tot detaillist. 

Verhagen Transport gaat verder als De Haas Road Transport en gaat verder onder de naam De Haas Road Cargo


De eerste selectieve asperge-oogstmachine heeft het niet gered. Het bedrijf dat de asperge-steekrobot ontwikkelde moest een jaar na lancering surseance van betaling aanvragen.

De broers Leen, Jan, Gerrit en Anton van Gelder. Foto: Hans van der Wegen

Van Gelder mag zich een jaar lang ‘beste ondernemer van de metropool Rotterdam’ noemen waarmee Van Gelder bedrijven als Coolblue, Quooker en Schmidt Zeevis opvolgde.

Na 43 jaar in de tuinbouwsector te hebben gewerkt, waarvan 23 jaar in de AGF-handel is Ron de Greeff gaan genieten van zijn pensioen.

Het was 'ouderwets' gezellig op de jaarvergadering van VBT, LAVA en KDT


Op de Rungis Food Fair konden telers en chefs elkaar ontmoeten en inspireren.


Tomatenexperts konden na twee jaar weer congresseerden op het Global Tomato Congres waar het net als bij de editie in 2019 veel ging over het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) en natuurlijk de sterk stijgende kosten. 

Op de 101ste Algemene leden Vergadering van de Centrale Vereniging Ambulante Handel, is bekend gemaakt dat het de Koning heeft behaagd om de CVAH te onderscheiden met de titel Koninklijk.

OTTO Work Force heeft haar positie op de markt van internationale arbeidsbemiddeling in Nederland verder versterkt door de overname van de uitzendbureaus ForeignFlex en Werkpool Flex.

Publicatiedatum: