Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We zitten in de grootste crisis die de tuinbouw ooit heeft gekend"

Ton Holthuijsen kreeg onlangs de gouden draagspeld van de De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) uitgereikt. De Venlonaar ontving deze onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de LLTB en de tuinbouwsector. Holthuijsen trad recent terug als boegbeeld van telersvereniging Fossa Eugenia. Hij is trots op de stabiele, gezonde vereniging die hij achterlaat. Maar ook bezorgd over de toekomst, zo vertelt hij in een interview van de LLTB. Daarin gaat hij onder meer in op de vraag: Hoe ziet u de toekomst van de tuinbouw?

‘Ik ben bezorgd. We zitten momenteel in de grootste crisis die de tuinbouw ooit heeft gekend. De energieprijzen rijzen de pan uit, grondstoffen worden duurder, de geopolitieke situatie is uiterst instabiel, het vertrouwen in de landelijke overheid is ongekend laag en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn enorm veel transities tegelijkertijd gaande en dat maakt de situatie nu zo precair. Het is vooral zaak om als tuinder je kosten zo goed mogelijk onder controle te houden en daarnaast een topproduct te telen. En verdiep je in zaken, blijf om je heen kijken en kennis vergaren. Het belang van data en ICT zal hierbij steeds groter worden. Alleen die tuinbouwondernemers die er echt voor gaan en veel tijd en energie steken in hun bedrijf en de ontwikkeling daarvan, zullen het op lange termijn redden.’

Lees hier het hele interview. 


Ton Holthuijsen onlangs tijdens de viering van 25 jaar Fossa Eugenia

 

Publicatiedatum: