Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ouderwets' gezellig op de jaarvergadering van VBT, LAVA en KDT

Tholen - "Na 1079 lange dagen kunnen we elkaar eindelijk weer in levende lijve ontmoeten", zo trapte Luc Vanoirbeek de receptie van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT), Logistieke en Administratieve Veiling Associatie (LAVA) en Kenniscentrum voor Duurzame Tuinbouw (KDT) af. ’s Middags was de jaarvergadering van de veilingen geweest, waarna het ’s avonds onder het genot van een hapje en een drankje 'ouderwets' gezellig werd in Salons De Waerboom te Groot-Bijgaarden.

Klik hier voor de fotoreportage

Over de jaarvergadering zelf werd bij de receptie weinig losgelaten, maar de opluchting dat men na bijna 3 jaar weer in persoon bij elkaar kon komen, was aan alles te merken. De in grote getalen toegestroomde gasten gingen uitgebreid met elkaar in gesprek.

Na het ontvangst nam Luc Vanoirbeek, algemeen secretaris van de VBT, het woord. Hij legde de nadruk op het feit dat men na lange tijd eindelijk weer samen kon komen. "We hebben wat in te halen." Dit advies werd dan ook ter harte genomen door het aanwezige gezelschap.

Vervolgens nam dwarsdenkend spreker Guido Thys het woord om de receptie van een humoristische omlijsting te voorzien. Guido ging in zijn presentatie, onder het mom 'Welkom in de 21ste eeuw', in op de wereld van nu. Een veranderende wereld, waarin wij als mensen mee moeten gaan met de verandering of uiteindelijk een inhaalslag zullen moeten inzetten. Een wereld waarin veel uitdagingen zijn, voor de AGF-sector maar eigenlijk voor iedereen, en daar zullen we mee om moeten gaan. Een wereld waarin waarde creëren belangrijk is en een wereld waarin samenwerkingen steeds belangrijker worden om verder te komen. Met termen als 'meeuwenmanagement' (voor de geïnteresseerden: Dit is management waarbij men krijsend aan komt vliegen, alles onder schijt en vervolgens weer vertrekt) en een afsluitende quote van Darwin, wetende: 'The one most adaptable to change is the one who survives', trachtte Guido het publiek op een humoristische wijze te inspireren.

Na de presentatie nodigde Luc iedereen uit voor het walking dinner in de feestzaal, maar niet voor hij aangaf het op 1 punt oneens te zijn met Guido. "Verandering is niet altijd goed. Zo zou ik me geen wereld voor kunnen stellen waarin we een jaarvergadering van VBT, LAVA en KDT af zouden sluiten zonder een receptie." En zo geschiedde, want op de receptie werd de toon gezet voor een nieuw jaar, waarin wellicht weer het nodige staat te gebeuren. 

Klik hier voor de fotoreportage