Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vanaf dag 1 is de integratie van Langfruit in Staay een bewezen goede combinatie geweest"

Fotoreportage afscheidsreceptie Ron de Greeff

Tholen - Na 43 jaar in de tuinbouwsector te hebben gewerkt, waarvan 23 jaar in de AGF-handel is Ron de Greeff per 28 februari gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Zaterdagmiddag kreeg hij van de Staay Food Group, waar hij sinds 2013 werkzaam was als vestigingsleider in Venlo een afscheidsreceptie aangeboden op de 12e verdieping van Hotel van der Valk in Venlo.

Ron begon zijn carrière bij de Coöperatieve Venlose Veilingvereniging (CVV) die later opging in ZON, waar hij de eerste jaren met name druk was met de productgroepen bloemen en champignons. Als adjunct-directeur maakte Ron de voorgenomen fusie met VTN mee waarbij de ZON-delegatie na een schorsing besloot toch niet mee te gaan in de fusie. Twee jaar later volgde de fusiepoging met de Duitse veilingen in Straelen en Neuss, wat later Landgard werd. Ook deze fusie ging niet door vanwege interne weerstand.


Ron met vrouw, zoon en dochter

Uiteindelijk was het voor Ron reden om verder te kijken en zo kwam hij in 1999 in de AGF-handel terecht als directeur van Langfruit, destijds onderdeel van de Van Rijn Groep. "Mijn sollicitatiegesprek voerde ik nog met Jan Flikweert en de oude heer Van Rijn", blikt Ron, terug. Uiteindelijk bleek een faillissement van de Van Rijn Groep onafwendbaar. "Lang dachten we dat dit niet nodig was met een Aziatische investeerder die in de groep wilde stappen om zo een Europees netwerk op te bouwen, maar de bank ging niet akkoord", blikt Ron terug.

Na surseance van betaling en het faillissement kwam Staay vrij snel om de hoek kijken. "We hadden eerder een verkenning met Staay gedaan en bleken een uitstekende match te vormen met elkaar. Binnen twee dagen besloten we om samen verder te gaan. Ik weet nog goed dat ik toen zei dat we de maandag erop mooi van start konden gaan. 'Niks maandag, we gaan gelijk aan de slag', zei Dammis van der Staay toen."


Een mooie opkomst

Ron kijkt met een goed gevoel terug op de integratie. "We hebben de club commercieel en logistiek gezien goed bij elkaar gehouden. De handel en klantenkring van Langfruit en Staay was mooi complementair aan elkaar. Daarnaast had Staay natuurlijk een fantastisch importprogramma, veel groter dan de Van Rijn-groep destijds. Vanaf dag 1 is het een bewezen goede combinatie geweest en is er een nog sterker bedrijf uitgekomen, zeker sinds we met de nieuwbouw op een prominente zichtlocatie helemaal up-to-date werden."

Gevraagd naar de stijl van Ron, noemt hij dat hij altijd heeft geprobeerd een verbindende factor te zijn. "Als smeerolie tussen alle geledingen vond ik het een mooie uitdaging om mensen bij elkaar te houden, zowel telers, klanten als medewerkers. Ik heb altijd kunnen buigen op een mooi netwerk en heb daar op mijn eigen wijze invulling aan mogen geven. Daarbij vond ik het mooi om ook bestuurlijk actief te zijn, zowel in het zuidoosten van het land als in de landelijke organisaties."


Roberto Peters, Joop Kleintjes en Michiel Geraerdts, de opvolger van Ron

Ron is inmiddels 67 en gaat voorlopig echt van zijn pensioen genieten. "Ik heb een fantastische tijd in de AGF gehad en nu is het ook een mooie tijd om afscheid te nemen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt: een enorm en jaarrond assortiment, sterk klantenbestand, uitstekend leveranciersnetwerk en een goed team om dit elke dag voor elkaar te krijgen. Tot de zomer wil ik mijn agenda echt leeg houden, daar ben ik al twee maanden mee aan het oefenen. Daarna gaan we kijken of er nog leuke dingen voorbij komen."

Tijdens de afscheidsreceptie waren er toespraken van de nieuwe vestigingsmanager Michiel Geraedts en lid van de groepsdirectie Rien Panneman en kwamen veel oude bekenden uit de handel en vriendenkring Ron de hand schudden.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken