Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties

Tholen - Onder een stralend zonnetje vierde aardappelgroothandel Landjuweel afgelopen weekend haar 100-jarig jubileum. Hoewel Oosternieland niet voor veel mensen op de route ligt, waren veel mensen uit de aardappelwereld vrijdag present om het eeuwfeest mee te maken. Zaterdag volgde een feestdag voor het personeel, familie en de buurt.

Directeur Bram Werkman blikte, als vertegenwoordiger van de derde generatie, terug op het verleden van het bedrijf dat op 5 mei 1922 begon toen opa Wolter Werkman zijn AGF-handel startte. Hij verkocht toen zijn handel nog hoofdzakelijk op de Groninger groothandelsmarkt. De zaken floreerden en in 1930 kocht het echtpaar hun eerste vrachtauto: een mooie Ford.


Bram Werkman

In 1952 trok Wolter zich terug en sindsdien leidde zoon Tiemen "een echte aardappelman" het bedrijf. Met zijn neus voor vernieuwing en ondernemerschap besluit Tiemen tot een vooruitstrevende aanschaf: een verpakkingsmachine voor kleinverpakkingen van 2 tot 5 kilo. Dat blijkt een schot in de roos voor de kruidenierszaken en groenteboeren. 

Als eerste groothandel in Groningen slaat Werkman aan het kleinverpakken. Met de opkomst van de retail - met de winkels van Simon de Wit als eerste supermarktklant - en het merk Landjuweel wordt de groei doorgezet en vanaf de jaren '90 richt Landjuweel zich volledig op de retail en foodservice met een assortiment van meer dan 200 artikelen. Bram is inmiddels bijna de helft van de eeuw bij de groothandel actief.


Michiel Meijering

Commercieel manager Michiel Meijering wees op de kernwaarden kwaliteit en innovatie die als rode draad door de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft gelopen. "En die kernwaarden blijven ook in de toekomst onverminderd belangrijk. Tegelijkertijd is daar de laatste jaren ook steeds meer het zorgdragen voor onze planeet als hot topic bijgekomen." Meijering riep de partners in de keten van telers tot afnemers op om het gesprek aan te gaan om te komen tot een klimaatneutrale keten.

Voor de gelegenheid van het 100-jarig jubileum werd vervolgens het nieuwe logo onthuld, waarna de bezoekers een rondleiding door de sorteer- en verpakkingslocatie kregen en er 's avonds onder het genot van hapjes en drankjes gezellig gefeest kon worden. Er werd getoast met Bram z'n favoriete drankje 'de Berenburg', waarna Werkman de wens uitsprak om nog 100 jaar 'juwelen' te verkopen.


Jack en Pia Nijboer, Peter Kok en Jelle Bos

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Michiel Meijering
Landjuweel B.V.
Tel: +31 (0)595 454 200
[email protected]  
www.landjuweel.nl