Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hackersaanval ontwricht fruitaanvoer


Het hoofdbestuur van NFO draagt, op advies van haar vertrouwenscommissie, unaniem Ron Mulders voor als kandidaat voorzitter NFO. Ron moet de opvolger worden van Gerard van den Anker.


De REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten starten met gesprekken over een mogelijke fusie. De bestuursorganen van beide groente- en fruitcoöperaties hebben woensdagavond, 2 februari 2022, het licht op
groen gezet om de fusiepiste verder uit te werken. We peilden wat reacties op de voorgenomen fusie.

"Gisteren zijn wij benaderd door de politie die nader onderzoek heeft gepleegd naar aanleiding van de brandbom die bij ons bedrijf eind augustus 2021 is aangetroffen, en waarbij wij op een vervelende manier in het nieuws zijn gekomen", zo stelt de directie van G.H. Lukassen uit Nieuwegein in een verklaring.


Enkele bedrijven in de Antwerpse haven zijn sinds vorig weekend het slachtoffer van een cyberaanval. Eén van de getroffen bedrijven was Sea-Invest, dat in Antwerpen de fruitkaaien van Belgian New Fruit Wharf uitbaat. De import van het fruit bij, het door een cyberaanval getroffen, Sea-Invest ondervindt nog steeds hinder. Dit laat de Belgische terminaloperator weten. "We zoeken samen met onze concullega's en andere havens naar oplossingen om onze klanten toch zo goed mogelijk te faciliteren."

De eerder aangekondigde verplichte koudebehandeling die de EU heeft opgelegd voor sinaasappelen uit derde landen, was weliswaar voorbarig, maar 8 februari is het wel een spannende dag voor de sinaasappelimporteurs en exporterende landen

Er staat een flinke boom in AGF-speciaalzaak De Rode Appel. Winkeleigenaar Younes Achtioui kan er goed omheen werken vertelt hij aan Rijswijk.tv. Soms heeft hij wat last van insecten, maar zijn klanten vinden het fantastisch. Onderstaand een filmpje van het interview.


Het Food & Agri Fonds van Anders Invest heeft op 4 februari 2022 een participatie gerealiseerd in Service2Fruit. Service2Fruit is een online platform voor het veilen van groenten en fruit. Het Anders Invest Food & Agri fonds is begin 2021 opgericht en dit is de vijfde participatie van het fonds.

Met veel verdriet en verslagenheid maar in dankbaarheid voor wat hij voor ons allen heeft betekend, hebben wij afscheid moeten nemen van een heel bijzonder mens, leider en vriend, onze voormalig COO van Fyffes, Coen Bos, zo meldt het team van Fyffes B.V.

Dat de livegang van een nieuw ERP-systeem niet altijd vlekkeloos verloopt, bewijst de situatie bij exotenimporteur Nature's Pride afgelopen week. Klanten kregen deze week te horen dat vanwege de overgang naar het nieuwe computersysteem het bedrijf niet in staat was om de orders (totaal) uit te leveren. Door het management werd daarop woensdagavond besloten om niet verder te gaan met het nieuwe systeem en zo snel mogelijk weer terug te keren naar het 'oude' systeem.


De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en zijn Antwerpse collega De Wever pleiten voor een hardere strijd tegen de cocaïne-import. Samen trokken de burgemeesters afgelopen dagen door Panama, Costa Rica en Colombia en naar aanleiding van hun ervaringen hebben ze nu een brief gestuurd aan de premiers Rutte en De Croo waarin ze pleiten voor een 100% scanning van de containers met exoten, zoals mango's, ananas en bananen. "Nu is dat maar enkele procenten."