Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verklaring directie G.H. Lukassen nav politie-onderzoek brandbom

"Gisteren zijn wij benaderd door de politie die nader onderzoek heeft gepleegd naar aanleiding van de brandbom die bij ons bedrijf eind augustus 2021 is aangetroffen, en waarbij wij op een vervelende manier in het nieuws zijn gekomen", zo stelt de directie van G.H. Lukassen uit Nieuwegein in een verklaring.

"Uit dat nadere onderzoek is het volgende naar voren gekomen: zonder dat onze vaste leverancier Dole ons heeft geïnformeerd blijkt nu, dat door de politie in Antwerpen, drugs zijn aangetroffen in het transport van Colombia naar Dole in Antwerpen. Deze drugs zijn door de politie in Antwerpen uit de lading gehaald en in Antwerpen vernietigd. De lading drugs is dus nooit in Nederland, laat staan in Nieuwegein geweest."

"Wij zijn de politie in Nederland dankbaar voor hun onderzoeksinspanningen en zijn blij dat e.e.a. nu opgehelderd is. Dit laat uiteraard onverlet dat wij van mening zijn dat onze vaste leverancier Dole ons minimaal had moeten melden dat in hun lading drugs is aangetroffen. Voor de goede orde: juist vanwege het feit dat in de afgelopen jaren allerlei AGF-bedrijven, buiten hun schuld, geconfronteerd zijn geweest met drugs gerelateerde zaken, importeren wij al ruim ca. 10 jaar niet(s) meer rechtstreeks / zelf uit “risico-landen”, maar alleen nog maar via gerespecteerde grote spelers."

"Dit zal ons beleid blijven. Het lijkt ons echter wel belangrijk dat de branche en de branche-organisaties met instanties in overleg moeten treden om de problemen met drugs gerelateerde business te voorkomen en transparante communicatie te bevorderen opdat recht geaarde ondernemers en hun medewerkers gevrijwaard blijven van dit soort praktijken."

Publicatiedatum: