Fotoreportage Aardbeien Demodag 2021

Tholen – Afgelopen vrijdag vond een nieuwe editie van de Aardbeien Demodag plaats in Horst op het terrein van veredelingsbedrijf Limgroup. Vorig jaar kon de dag niet doorgaan door corona, maar nu was het weer mogelijk om een dag speciaal voor de aardbeienteelt in Nederland te organiseren. Het evenement werd bezocht door zo'n 100 standhouders en 300 geïnteresseerden.

Gastheer Vincent Deenen, CEO van de Limgroup opende de dag waarna Sjaak van der Tak het woord overnam met een lofbetuiging aan de Nederlandse aardbeienteelt. “De Nederlandse aardbeien staan aan de top van de wereld. Onze kwaliteit ligt veel hoger dan in Spanje, waar de aardbei te vergelijken valt met de vrouw aldaar, vanbuiten mooi, maar vanbinnen hard”, zei Sjaak. “Het kan niet zijn dat deze teelt moet verdwijnen naar het buitenland en daarom moeten we blijven innoveren en verbeteren om zo koploper te blijven.”

Op het terrein stonden rond de 50 stands waar toeleveranciers, onderzoekers en veredelaars geïnteresseerden konden informeren over hun producten.

Om 13:00 uur onthulde de Limgroup het nieuwe aardbeienras Limadela. Tijdens de presentatie werd benadrukt dat dit ras het goed doet in het najaar met behoud van kleur en smaak. De naam zou nobel en eervol betekenen.

Bezoekers kregen bij binnenkomst van de organisatie een bon voor een stuk Limburgse vlaai en een drankje, daarnaast zorgden de muziek, het mooie weer en de verschillende horeca, waaronder een wafelkraam, voor een gezellige en ongedwongen sfeer.

Er was de mogelijkheid om een rondleiding te volgen over het terrein, demonstraties bij te wonen en informatie in te winnen bij de verschillende stands. Al met al kijkt de organisatie terug op een mooie, geslaagde dag.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven