Mediator brengt curator en bank succesvol bijeen in faillissement QQ

Er is de afgelopen maanden schot gekomen in de afhandeling van het faillissement van Quality Queen. Het handels- en verpakkingsbedrijf ging in 2019 failliet. Sindsdien botsten de curator en de bank, onder meer over het innen van debiteuren. De curator stuurde zelfs een concept dagvaarding op de bank af.

Een mediator heeft nu beide partijen nu geholpen om tot een schikking te komen, zo blijkt uit een nieuwe faillissementsupdate. De bank heeft de het door curator de gewenste bedrag van 123.000 euro over gemaakt op de faillissementsregeling.

Daarnaast zijn de curator en de bank in het mediationgesprek ook overeengekomen dat de curator (een deel) van de openstaande debiteurenbedragen mag innen. Dit was eerder niet mogelijk omdat de debiteur in kwestie wees op een afspraak met de bank. Een Engelse debiteur heeft inmiddels ook betaald. Dat bedrag is naar de bank gegaan. 

Door de schikking heeft de curator ook een regeling kunnen treffen met de Belastingsdienst. Die laatste heeft een boete ingetrokken, na het boven tafel komen van een mailtje.

Medewerkers gehoord in feitenonderzoek
De afhandeling van het faillissement is met de schikking nog niet tot een einde gekomen, zo blijkt ook uit het verslag. In juni heeft de rechter-commissaris twee voormalig medewerkers van Quality Queen Sales verhoord. Dit in het kader van een feitenonderzoek. Een concept van het verslag van het feitenonderzoek is begin juli 2021 door de curator ter becommentariëring voorgelegd aan de bestuurder. Die heeft beloofd hierop uiterlijk 1 oktober 2021 terug te zullen komen. 

Bekijk hier het nieuwste faillissementsverslag. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven