Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curator failliet Hartman geeft zoektocht naar bewijs voor gesjoemel niet op

In de faillissementsafhandeling van het kasgroentenbedrijf Hartman uit Sexbierum heeft afgelopen maand de financiële afwikkeling van de op één na laatste openstaande debiteur plaatsgevonden. Het gaat hier om de financiële afwikkeling tussen de boedel en de pandhouder. Inning van de laatste factuur is gaande, zo blijkt uit een nieuw faillissementsverslag van de curator.

Gesjoemel
Diezelfde curator is ondertussen nog steeds bezig met onderzoek naar de boekhouding. Er is mogelijk sprake geweest van gesjoemel met klasse II product buiten de boekhouding om. De rechter heeft geoordeeld dat hier nog niet genoeg bewijs voor is en dus is de curator bezig dat bewijs alsnog te verzamelen.

Emissieboete
Op 21 september volgt verder een hoorzitting in een zaak met de Nationale Emissieautoriteit. Die dreigt het failliete Hartman alsnog met een flinke emissieboete te geven. De emissieautoriteit heeft de curator de verplichting opgelegd om vanuit de
boedel 4.162 emissierechten in te leveren op straffe van een bestuurlijke van 416 duizend euro. Op zijn vroegst op 30 april 2022 moet de curator nu de emissierechten inleveren. 

Bekijk hier het laatste faillissementsverslag.