15-jarig jubileum Thomasol Gestión: Van bakfiets naar vrachtwagen

Het moet rond 1980 geweest zijn, dat Thomas Bos uit het Achterhoekse dorp Zeddam, voor het eerst in aanraking kwam met de groenten- en fruitsector. Tegenover zijn ouderlijk huis was de plaatselijke groenteboer, waar hij als klein kind onder de indruk was van de vele kisten groenten en vers fruit. Met veel plezier stalde hij al het groente en fruit uit in de winkel, in alle mogelijke vrije uren of vakantiedagen. Het duurde niet lang, of hij zat als kleine jongen zelf op de onderstaande bakfiets en bracht kisten vol groenten en fruit, geschrapte aardappelen en gesneden producten naar de hotels en restaurants in het 'toen nog bij toeristen populaire grensdorp' Zeddam.

Waar zijn vriendjes na school meteen met de bal onder de arm richting het trapveldje gingen, ging Thomas met een boterham in de hand richting de buurman. Deze werd zijn zeer gewaardeerde leermeester en leerde hem vele kneepjes van het vak. Mee naar de veiling in Zevenaar, de fruitveiling in Ochten, werken in de winkel, maar ook zelf ondergesneeuwde en bevroren boerenkool oogsten en bij de veiling aanvoeren. Thomas' liefde voor groente en fruit was geboren.

Ook in de jaren daarna bleef Thomas' interesse in het vak groeien. Hij maakte de handelsschool af en behoorde nog tot een van de laatste lichtingen verplichte militaire dienst. Na deze verkorte dienstplicht was het snel duidelijk dat hij in de groothandel op kantoor in Zevenaar zich bezig ging houden met de import / export van groenten en fruit. Hier ontstond de voorliefde voor Spanje. Want snel daarna ging hij zelfstandig naar Spanje met de vrachtwagen om daar sinaasappelen en mandarijnen te gaan kopen en de desbetreffende leveranciers zelf te bezoeken.

Na een korte uitstap in een andere sector; kwam de groentehandel tóch weer op Thomas' pad. Via een tussenstap op het Fresh Park Venlo (Langfruit – Onderdeel van de Van Rijn groep) is Thomas in 2003 naar Spanje geëmigreerd. Thomasol werd een feit en groeide in korte tijd uit tot een succes, met 5 mensen op kantoor. Die bakfiets is inmiddels verruild voor vrachtwagens die, vice versa, rijden tussen Spanje en verschillende Europese landen.Thomasol is de schakel tussen inkopers in Europa en enkele landen daarbuiten, met de directe link naar Spanje. "Dat zijn retailers en groothandels met wie we intensief optrekken om samen de markt jaarrond een Spaans pakket groenten en fruit aan te kunnen bieden."

Thomas Bos: "Omdat Thomasol lokaal gevestigd is in Spanje, de taal en cultuur kent, en de teler/eigenaar en hun omstandigheden kent; weten we direct welke kwaliteit we waar kunnen inkopen. Thomasol heeft inmiddels hechte 'familiaire' banden opgebouwd met vele leveranciers en afnemers. Iets wat in Spanje de sleutel tot succes is gebleken. Niet alleen van achter het beeldscherm of andere snelle communicatiemiddelen werken, maar ter plaatse zijn. In contact staan met Spanjaarden en weten wat er écht speelt. Niet alleen op kantoor, maar juist ook in het pakstation, magazijn, aan de tafel of met de laarzen aan in het veld, wanneer dat nodig is."

En die intensieve contacten zijn men steeds verder aan het uitbouwen. Om het 15-jarige bestaan van Thomasol Gestión, SL  op gepaste wijze te vieren, heeft Thomasol zijn trouwe relaties al op de hoogte gebracht met gepersonaliseerde, eco friendly producten.

Voor meer informatie:
Thomas Bos
Thomasol Gestion SL
C. Venta de la Remuda nr. 8
03560 El Campello 
Alicante - España 
Kantoor: +34 965 060 305
info@thomasol.eu  
www.thomasol.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven