Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht mei

Fruitveilingfusie en jubileumjaar The Greenery afgetrapt

Het nieuws van mei:

Na bijna 50 jaar is Adri den Dekker, verantwoordelijk voor landbouw en inkoop bij HAK, vrijdag met pensioen gegaan. 

"In zijn carrière heeft hij zich onder andere ingezet voor de teelt van groenten, lokale duurzame kringlooplandbouw en de On the Way to PlanetProof certificering van onze groenten en peulvruchten", schrijft HAK op LinkedIn. "Wij zijn Adri ontzettend dankbaar voor zijn kennis, energie en passie die hij in HAK heeft gestopt en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de akkerbouw in Nederland."

Veiling Zaltbommel heeft het eerste kwartaal van 2021 afgesloten met de sterkste autonome groei ooit. De productomzet steeg van 7,6 miljoen euro naar 12, 6 miljoen euro, dat betekent een groei van 65% ten opzichte van 2020. De groei is te zien in alle productgroepen waarbij aardbeien de uitschieters zijn.


Zeggen dat 2020 een uitzonderlijk jaar was, is een understatement, schrijft het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties haar jaarverslag. Ondanks de bijzondere omstandigheden waren de producentenorganisaties bestand tegen de zware uitdagingen van de extreem fluctuerende marktomstandigheden. Met een omzet van 1.078 miljoen euro (+9% ten opzichte van 2019) beleefde het VBT en haar leden zonder meer een recordjaar. In zeven jaar tijd steeg de omzet van de coöperaties met meer dan 25%. Daarbovenop realiseerde de coöperatie van de producenten van diepvriesgroenten een omzet van 103 miljoen euro (+3%).

De belangrijkste vakbeurs voor versproducten in Azië kan dit jaar niet in september plaatsvinden omdat het internationale zakenverkeer nog steeds sterk beperkt is vanwege de pandemie.De ernstige beperking van internationale zakenreizen tijdens de wereldwijde coronaviruspandemie betekent dat Asia Fruit Logistica de plannen opschort voor 28-30 september 2021, wanneer meer dan 800 exposanten en 12.000 bezoekers uit 70 landen over de hele wereld elkaar in Hong Kong hoopten te ontmoeten.

BelOrta gaat in Borgloon een nieuwe sorteer- en verpakkingsloods bouwen, die in september 2022 in gebruik moet zijn. Het nieuwe pand wordt naast de verpakkingsloods gebouwd, die in 2019 in gebruik werd genomen

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en
Koninklijke FruitMasters gaan een mogelijke samenwerking onderzoeken. Hiertoe hebben de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg besloten tijdens hun Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden op donderdagavond 20 mei. Ook de Raad van Commissarissen van FruitMasters heeft hiermee ingestemd.


In 2001 is FlexiVers opgericht door Rudolf Sluimer en Arnold van Dalen. FlexiVers, zoals in 2001 gestart in een loods in Bleskensgraaf, is anno 2021 uitgegroeid tot een full-service horeca versleverancier, met dagelijks honderden horecaklanten. Arnold is tot 2017 mede eigenaar gebleven.
De ramingen voor de perzik- en nectarineoogst in de vier belangrijkste teeltlanden Griekenland, Spanje, Italië en Frankrijk werden gisteren gepresenteerd tijdens het derde en laatste webinar van medFEL.Had de Europese oogst van 2020 al te lijden onder een oogsttekort, dan wordt het jaar 2020 naar verwachting de kleinste oogst van de afgelopen 30 jaar. 2020 werd gekenmerkt door de coronacrisis en een opbrengstentekort van bijna 2,3 miljoen ton perziken, platte perziken en nectarines; 750.000 ton tegen 850.000 ton in 2019 voor pavies (harde perziken), d.w.z. in totaal iets meer dan 3 miljoen ton


The Greenery en Coöperatie Coforta bestaan dit jaar 25 jaar. Onder het mom, 'wie jubileert trakteert' heeft elke aangesloten teler van Coöperatie Coforta / The Greenery deze week een lekkere jubileumtaart ontvangen. In oktober 2021 bestaat Coforta/The Greenery 25 jaar. Dit viert Coforta/The Greenery samen met alle telers en medewerkers. Er vinden dit jaar diverse activiteiten plaats voor telers en medewerkers. Onderdeel van de feestelijkheden is de actie Taart voor een Teler.


Na 36 jaar in de AGF-sector gewerkt te hebben, heeft Gert van Geest de stoute schoenen aangetrokken en zijn eigen bedrijf opgestart. Met Van Geest Support wil hij zijn kennis en ervaring op projectbasis aanbieden aan bedrijven met betrekking tot new business development, marktonderzoek in de Duitstalige landen, vastgoedondersteuning, procesoptimalisering en advies.