BelOrta investeert 18 miljoen euro in nieuwe sorteer- en verpakkingsloods voor hardfruit

Tholen – BelOrta gaat in Borgloon een nieuwe sorteer- en verpakkingsloods bouwen, die in september 2022 in gebruik moet zijn. Het nieuwe pand wordt naast de verpakkingsloods gebouwd, die in 2019 in gebruik werd genomen. Volgens directeur Philippe Appeltans investeert BelOrta 18 miljoen euro in de sorteer- en verpakkingsloods die speciaal voor hardfruit wordt gebouwd. “Als we op hoog niveau willen meespelen in de AGF-sector, moeten we inzetten op slimme technologie die het toelaat om groenten en fruit van hoge kwaliteit af te leveren aan onze klanten en sneller te schakelen. De bouw van de loods is een belangrijke investering voor de 400 fruittelers die bij onze coöperatie zijn aangesloten.”


Philippe Appeltans en Kris Jans

In de verpakkingsloods, die in 2019 operationeel is gegaan, staan opzetmachines voor dozen en een opzetmachine voor kartonnen punnets. “Als de bouw van de nieuwe loods klaar is, kunnen we de verpakkingen naar de sorteerloods brengen en afwerken voordat ze op transport naar de klanten gaan. In de sorteerloods zullen we een optische sorteermachine plaatsen. Op deze manier kunnen we onze klanten topkwaliteit garanderen. Daarnaast kunnen we het hardfruit dat bijvoorbeeld wat schilschade of vormafwijkingen heeft, uitsorteren voor de klanten die actief zijn in de verwerkende industrie. Op deze manier beperken we onze reststromen”, legt Kris Jans, manager Divisie Fruit, uit.

“De sorteercapaciteit zal in de eerste fase na de opening rond de 40 miljoen kilo hardfruit liggen. Dat is echter niet onze grens, we hopen naar verloop van tijd op te schalen naar 60 miljoen kilo appelen en peren per jaar. Voor veel fruittelers is zelf investeren in sorteer- en verpakkingsmachines niet haalbaar. Daarom investeert de coöperatie in dit project. Om rendabel te zijn heb je schaalgrootte nodig, als coöperatie kunnen wij deze schaalgrootte garanderen. Met de bouw van de nieuwe loods hopen wij klaar te zijn voor de toekomst”, besluit Kris.

Voor meer informatie:
BelOrta
Kernielerweg 59
3840 Borgloon 
+32 (0)15 565 331
info@belorta.be   
www.belorta.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven