"In de dagelijkse handel blijft het strategische aspect vaak liggen, dat wil ik nu projectmatig oppakken"

Gert van Geest start na 36 jaar in AGF-handel eigen bedrijf

Tholen - Na 36 jaar in de AGF-sector gewerkt te hebben, heeft Gert van Geest de stoute schoenen aangetrokken en zijn eigen bedrijf opgestart. Met Van Geest Support wil hij zijn kennis en ervaring op projectbasis aanbieden aan bedrijven met betrekking tot new business development, marktonderzoek in de Duitstalige landen, vastgoedondersteuning, procesoptimalisering en advies.

De carrière van Gert in de AGF-sector begon na zijn militaire diensttijd bij Disselkoen. "Daar kregen we nog een ouderwetse interne opleiding. Eerst moest je helpen spruiten pakken en vrachtwagens laden en van lieverlee ben ik de in- en verkoop ingerold", blikt Gert terug. Vervolgens werkte hij ruim een decennium voor Edeka, waarna hij terecht kwam bij Van Rijn in 's-Gravenzande, wat later op ging in Poeldijk. Na het faillissement vertrok hij met Andreas Allenspach naar Valstar, waarna hij de laatste twee jaar werkzaam was voor Yex, dat onder dezelfde Best Fresh Group valt.

"Aan al mijn vorige werkgevers denk ik met hele mooie herinneringen terug. Ik heb dan ook geen enkele wrok, maar merkte wel dat mede door het thuiswerken in verband met de coronasituatie de P van Plezier wat minder werd. Onze thuissituatie is inmiddels zo dat de kinderen grotendeels op eigen benen staan, dus vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor mezelf te gaan en projecten op te pakken die ik leuk vind, waarbij ik ook wat vrijer ben om mijn tijd in te delen."

Daarbij is het voor Gert niet noodzakelijk om voor AGF-bedrijven projectmatig aan de slag te gaan. "Vanuit het familiebedrijf weet ik ook mijn weg in het onroerend goed, maar ook bijvoorbeeld andersoortige bedrijven die een marktverkenning willen uitvoeren op de Duitstalige markt voorzie ik graag van advies. In de DACH-landen heb ik veel ervaring en ik heb ook echt iets met de wintersportlanden. Ik ga nadrukkelijk niet meer zelf in- en verkopen, maar bedrijven die behoefte hebben aan marktonderzoek in de DACH-landen of bijvoorbeeld bedrijven in Zwitserland en Oostenrijk die stappen willen zetten in Nederland, wil ik graag van advies voorzien. Ik ga graag op reis, dus voor het uitvoeren van een marktverkenning kunnen bedrijven me zeker benaderen."

"In mijn jaren binnen de AGF-handel ben ik altijd vooral operationeel bezig geweest. Door de dagelijkse verkoopprocessen en weekprogramma's ontbreekt het vaak aan de tijd om met het strategische deel bezig te zijn. De operationele activiteiten gaan namelijk altijd voor. Juist die strategische onderwerpen die nu vaak blijven liggen, maar wel erg belangrijk zijn voor de continuïteit, zou ik willen oppakken, waarbij het doel meer zit in de procesverbetering en optimalisatie dan de dagelijkse operatie.

Voor meer informatie:
Gert van Geest
Van Geest Support
+31 90)6 1000 0170 
gert@van-geest.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven