Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1-15 november 2018

50 jaar Vergro, nieuwbouwprojecten en carrière moves

De novembermaand wordt traditiegetrouw weer ingeluid met de nieuwe Quote-500. Cor en Dirk van der Kaaij maken hun opwachting in Quote 500, naast veel retailers en anderen die hun geld onder meer met aardappelen, groenten, fruit, bloemen of zaad vergaarden. 

Per 1 november nam Chiel Mostert afscheid als algemeen directeur van Rainbow Kleinpak waar hij sinds 7 oktober 2013 leiding heeft gegeven aan een verdere uitbreiding en verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening sorteren & verpakken van (punt-) paprika’s. 

Guy Shropshire, de oprichter van de G's Groep is op tweeënnegentigjarige leeftijd overleden. G's is één van Europa's grootste sla- en groentenleveranciers. "Guy heeft met zijn vooruitziende zakelijke blik en passie voor de tuinbouw heeft hij voor duizenden veel betekend."  

Voor Groen Agro Control gingen de eerste heipalen de grond in. voor een nieuw magazijn met ruim 400 m2 vloeroppervlak. Eind van het jaar volgen de palen voor fase 2 de grond in. Dit betreft een nieuw gebouw voor directie, sales, administratie en monsterontvangst. 

Antonio Oken, Fresh Produce Category Manager for AGRO Merchants Group in Europa en oprichter van het in Rotterdam gevestigde Opticool heeft afscheid genomen van het bedrijf. Hij was een geweldige ambassadeur voor de groep en zal dat altijd blijven", aldus CEO Carlos Rodriguez. 


Vier jaar terug stapte LBP op de 'blauwebessentrein' met de aanschaf van een nieuwe verpakkingslijn en hoewel de afgelopen jaren het nodige leergeld is betaald, heeft de logistiek dienstverlener uit Maasdijk besloten opnieuw te investeren in een nieuwe verpakkingslijn voor bosbessen, mede ter ere van het 25 jarig bestaan.

"Na vele jaren met veel plezier actief te zijn geweest in de groenten- en fruit branche, heb ik met pijn in het hart besloten om een andere weg in te slaan", zo schrijft Jacco Munter in een brief aan relaties, waarin hij laat weten dat hij besloten om de activiteiten van AGF-horecagroothandel Verskoop B.V. te beëindigen.

In november ook weer een aantal grote cocaïne vangsten. 800 kilo cocaïne zat verstopt tussen een zending fruit die vanuit de haven van Vlissingen bij een fruitverwerkingsbedrijf in Moerdijk is afgeleverd. In Vlissingen trof de Britse douane tijdens een controle op een schip 29 pakketten met cocaïne aangetroffen. Het schip met fruit was onderweg naar Vlissingen en afkomstig uit Zuid-Amerika. 


In september sloegen de Australische autoriteiten alarm na de vondst van naalden in aardbeien. De brancheorganisatie van aardbeientelers in Queensland wees met een beschuldigende vinger naar een oud-medewerker. Eind november werd een supervisor van een teeltbedrijf uit Queensland gearresteerd en later op borgtocht vrijgelaten. 

Het 50-jarig jubileum van Vergro werd groots gevierd. Meer dan 400 genodigden bezochten de exporteur in Meulebeke om met hen het 50-jarig jubileum te vieren. Na de ontvangst en receptie werd een jubileumshow gepresenteerd waarin sportverslaggevers Martial en Noël op een hilarische wijze de verschillende vestigingen van Vergro, als ware het een wielertour, onder de loep namen: de Vergro Classic. 

In het shoppingwalhalla The Mall of the Netherlands in Leidsenhage opende Henk Middendorp Groenten en Fruit zijn nieuwe winkel. De verwachting is dat de miljoenen passanten die Mall of the Netherlands zal aantrekken voor de verdere groei van de speciaalzaak gaan zorgen. Tegelijkertijd kan Henk rekenen op een grote schare vaste klanten, hij onderneemt al meer dan 30 jaar.

De 19-jarige Amber Vander Hauwert, dochter van een witlofteler opende een eigen bio-winkel. “Het was een gat in de markt. Er was namelijk geen bio-winkel meer in Deinze. Daar wilden we op inspelen voordat er een andere winkel kwam.” Amber studeerde KMO-management, maar is hier mee gestopt. 

Ton Hendrickx (52) treedt in dienst bij Kiremko, in de functie van General Sales Manager. Sinds 2013 was Ton Hendrickx aan Kiremko verbonden als extern strategisch adviseur. Kiremko ziet het contracteren van Ton Hendrickx als een belangrijke stap voor de toekomst van Kiremko.

Het concept van de Amsterdam Produce Summit is dit jaar compleet veranderd. Waar het voorgaande jaren een beurs was, werd het dit jaar omgetoverd tot een seminar. Er waren ook minder bezoekers, maar degenen die er waren, kregen een interessant programma voorgeschoteld. 

Het slaan van de eerste paal was het officiële startsein voor de nieuwbouw van het pand van Aweta, een bedrijf dat sorteer- en verpakkingsoplossingen voor telers van groenten, fruit en bloemen op de markt brengt.

Het onlinekanaal van supermarkten krijgt concurrentie van Crisp, de eerste de eerste app-only verssupermarkt van Nederland. Ze kondigen zich aan als  een online supermarkt die "zonder omwegen goed eten bezorgt. De producten van Crisp zijn vers, lekker, in het seizoen en goed geprijsd omdat er rechtstreeks wordt ingekocht bij kleine makers en kwekers die precies weten wat ze doen. 

Het Nationale Verscongres stond nadrukkelijk stil bij rol van vers bij e-commerce, beleving en gemak. Verse producten blijven een ankerpunt voor veel ontwikkelingen. Ingeborg Kleijer van Greenyard, Peter van Pijkeren van IRI, Lieven Vanlommel (Startmeal/Foodmaker) en Willem Boon (Boon Sliedrecht) spraken over vers en de rol van AGF.