Special jaaroverzicht 1-15 september

Film over de oudste groenteboer en overname Mooy Logistics


Het laatste weekend van augustus werd de nieuwe locatie van Deprez feestelijk geopend. Vrijdag was de officiële opening voor medewerkers, klanten, toeleveranciers en zaterdag voor familie en vrienden. Tijdens de avond nam oprichter Johan Deprez het woord en bedankte hij iedereen voor het vertrouwen en onderstreepte duidelijke de 4 waarden van het bedrijf: Creativiteit, Ambitie, Respect en Excellentie.

Dinsdag 14 augustus werd het faillissement over Mooy Logistics uitgesproken. Hoewel er veel belangstelling uit binnen- en buitenland was voor een doorstart, werd er pas vrijdagavond 31 augustus witte rook gesignaleerd. De Waddinxveense warehouse-activiteiten in Waddinxveen en de transportactiviteiten werden overgenomen door de Oostenrijkse logistieke dienstverlener Gartner GK. VDH The Freight Managers, sinds 1 januari 2017 een combinatie van Van Dongen & Heerschap, Heestermans Logistiek, Fruit Forwarders Europe en VDC Logistics, neemt de warehouse-activiteiten van Mooy in Breda (Hazeldonk) over.

Op 3 september verhuisde Eosta - distributeur van biologische groenten en fruit en ook bekend van het merk Nature & More - definitief naar een nieuw duurzaam bedrijfspand in Waddinxveen, bestaande uit hoofdkantoor en distributiecentrum. Eerder in juli verhuisde de logistiek al. Met talloze duurzame en circulaire kenmerken en een ruime opzet is het een werkplek waarmee de MVO-koploper de deuren wagenwijd openzet voor de aanstormende nieuwe economie.


Hoewel er tussen percelen grote verschillen bestaan is het duidelijk, dat de aardappeloogst 2018 een stuk lager zal zijn dan normaal. Overvloedige regenval in het begin van het seizoen en droogte in de laatste maanden leiden naar verwachting tot een fors lagere opbrengst. Dit blijkt uit de eerste proefrooiing onder de VTA-leden in 2018.


Er zal geen teler geweest zijn die er niet mee te stellen heeft: vruchten die door de hitte onverkoopbaar zijn geworden. Paprika-teler Erik Gubbels besloot een deel van de misoogst te gebruiken als compost. Dat werd opgemerkt en inmiddels wordt zijn actie breed besproken. 


Zo'n dertig Nederlandse en Belgische bedrijven waren de eerste week van juli aanwezig op de Asia Fruit Logistica in Hong Kong. De Nederlands-Belgische delegatie was zeer gevarieerd. Naast een groot aantal hardfruitexporteurs waren ook de uien-, zaad-, logistiek- en machinesectoren goed vertegenwoordigd. 


In het eerste weekend van juli was de première van 'Van verlies kun je niet betalen': een documentaire over de oudste groenteboer van Nederland Adrie Trimpe en zijn vrouw Francien. Een man met een niet te evenaren arbeidsethos, die gesteund door zijn vrouw, zuster en klanten, maar door kon blijven gaan met zijn 'alles', de groentewinkel in Vlissingen.

Eén van de vriestunnels in de Hongaarse fabriek van Greenyard blijkt de bron van de Listeria monocytogenes uitbraak die deze zomer leidde tot een grote recall. Dat maakt het Belgische bedrijf bekend.

Christ Spierings heeft had donderdag 13 september zijn laatste werkdag bij The Greenery. Christ gaat met pensioen en wordt vandaag uitgezwaaid door collega's en relaties. De Brabander had een lange geschiedenis in de AGF-sector.


De Potato Europe 2018 vormde ook dit keer weer een internationaal trefpunt voor de internationale aardappelbranche. Met 10.000 bezoekers uit meer dan 60 landen had de organisatie van het vakevenement op landgoed Bockerode (Noord-Duitsland) na twee dagen dan ook alle reden om terug te kijken op een geslaagde editie. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.