Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1-15 oktober 2018

Witlof biënnale, Fruitteeltbedrijf Vernooij wordt hofleverancier en 200 studenten innoveren tijdens Marktmatch

Aan het begin van de 24ste Witlof Biënnale regende het cijfers over productie, verkoop en consumptie in de belangrijke producerende en consumerende landen. Hoewel witlof in België, Nederland en Frankrijk nog altijd in de top tien van meest gekochte groenten voorkomt, komt uit de analyses van het GroentenFruit Huis een dalende trend in consumptie naar voren door een vergrijzend publiek. Behalve in Italië, in de periode 2007-2016 steeg de consumptie van witlof (inclusief radicchio) met 71%.

INL Cargo uit Haarlem, een bedrijf dat van oorsprong voornamelijk actief is in het luchtvrachttransport wil uitbreiden in de AGF-sector. "We zien grote kansen om onze dienstverlening ook in de AGF-sector toe te passen", vertelt directeur Alexander Keur.

Innovative Fresh met ruim 10 jaar en N&S Quality Consultants met ruim 20 jaar ervaring op de Nederlandse markt gaan samenwerken in Scandinavië en willen de dienstverlening daar verder uitbreiden. Door deze samenwerking heeft N&S Quality Consultants besloten om de naam in Scandinavië te veranderen in InQuality met de slogan ‘Be the Best in Fresh’.

Zespri Kiwifruits bouwde samen met TSLA 's werelds grootste flipperkast voor een toernooi in Singapore.

Zorgen over listeria in spinazie leidde tot een terugroepactie uit winkels van Lidl, Aldi, Dunnes Stores, Tesco en Supervalu.

 

Champignonteelt heeft het moeilijk. "Wij wilden graag vanuit de champignonsector wat meer “verbroedering” creëren. Zo zijn we op het idee gekomen om het de Champignon Obstakelrun te organiseren", aldus initiatiefnemer Han van Hemert van Champignonkwekerij de Hopwaag uit Ammerzoden waar het evenement ook plaatsvond.

Machineleverancier Kronen GmbH vierde zijn 40-jarig bestaan. Tijdens het galadiner op donderdagavond werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele trouwe partnerbedrijven en afnemers te bedanken voor de langdurige samenwerking. Ook werd bekendgemaakt dat het bestuur per direct met twee personen wordt uitgebreid, te weten Johannes Günther en Eric Lefebvre. 

J.P. Beemsterboer Food Traders vierde haar 75-jarig jubileum. Het feest is gevierd met de familie Beemsterboer en de medewerkers. Tijdens de avond nam Peter Beemsterboer afscheid genomen als directeur van het bedrijf.

Liefhebbers van delicatessen verzamelden zich maandag en dinsdag in Expo Houten voor de Vakbeurs Foodspecialiteiten waar ook AGF-ers een stand hadden gehuurd. De beurs trok 20% meer belangstelling dan het jaar daarvoor.

Voormalig Boerenbond woordvoerder Luc Vanoirbeek heeft Philippe Appeltans opgevolgd als algemeen secretaris van het Verbond Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). De nieuwe algemeen secretaris is niet van plan om allerlei veranderingen in te voeren en er stellig van overtuigd dat de veiling structuur toekomstbestendig is.

Wie koopt er over 10 jaar nog een hele ui, bloemkool, witte-, rode- of spitskool? Die vraag stond centraal bij het lagerhuisdebat bij Hazera. Met een groep ketenpartners werden op originele wijze ideeën uitgewisseld maar  niet iedere branchegenoot is gepassioneerd bezig met hogere verkoopcijfers van kool.

Sjan van Gorsel begon aan zijn 26ste dienstjaar bij Reijnpack. In oktober 2018 vierde het bedrijf dat Sjan 25 jaar in dienst was. Hij is ooit begonnen in de productie, het oogsten en verpakken van witlof. Uiteindelijk vervuld hij een belangrijke rol in de teelt van witlof en de sales.

Tijdens Empack 2018 waren dertig AGF-toeleveranciers aanwezig op de 17e editie van de beurs in Hal 11 van Brussels Expo. Zij toonden nieuwe verpakkingen, machines voor allerlei AGF-toepassingen variërend van flowpackers, vorm, vul en sluitmachines, naaimachines, rekfoliemachines tot weegmachines.

Vertrouwen in de toekomt en klaar voor verdere groei. Dat straalt de opnieuw ingerichte winkel van Jerry Kolvoort, de échte groenteman in Apeldoorn uit. Hij runt de zaak samen met zijn vrouw Helma. Door de verbouwing kunnen ze beter inspelen op de gemakstrend waar "veel in gebeurt".

Fusie in werkfruit: Fruitmoment is ondergebracht bij Vitamine & Zo om nog meer mensen in Nederland wekelijks blij te maken met vers fruit op het werk.


Tijdens Markt Match werden de krachten van de nieuwe generatie en huidige bedrijven gebundeld om voor innovatie te zorgen. Tweehonderd jongeren van mbo, hbo en universitair niveau gingen twee dagen lang in teams aan de slag met nieuwe concepten. Juryvoorzitter Johan in 't Veld van Cool Fresh reikte de cheque uit voor een foodtrip naar Zuid-Afrika aan het team van Goed Brood, volgens de jury het beste concept.

Minister Schouten opende de vierde editie van Dutch Agri Food Week (DAFW) door het startsein te geven bij de grootste groentenkraam van Nederland, een 200 meter lange marktkraam gevuld met duizenden kilo’s groenten op het Plein in Den Haag.

Geen avocado's meer voor voormalig CEO Nature’s Pride Shawn Harris. Zij opende een on-Hollands nieuw winkelconcept genaamd 
Lianne Tio Luxury in hartje Rotterdam. Deze winkel biedt de klant een totaal lifestyle concept van luxe parfums, juwelen en accessoires.

De grondlegger van Schaap Holland, Ben Schaap is na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd is overleden. Hij nam ruim 50 jaar geleden de beslissing om voor zichzelf te gaan werken en de uitdaging is aangegaan om in de jonge Flevopolder een aardappelbedrijf op te richten. Hij droeg het bedrijf aan het begin van deze eeuw over aan de nieuwe generatie.

De Nederlandse (glas)tuinbouwsector heeft een belangrijke rol als producent van gezonde groenten. Maar in de communicatie over deze gezonde eigenschappen is nog veel ruimte voor verbetering, zo bleek op Vers+. De gedachte bij de initiatiefnemers is dat gepersonaliseerde voeding dichterbij is dan iedereen denkt. vers+ wil daarom betrouwbaar inzichtelijk maken welke nutriënten er in groenten en fruit zitten om die kennis vervolgens te delen met de hele keten van veredelaar tot consument.

Virto Group, Spaanse producent en distributeur van diepgevroren groenten, heeft Oerlemans Foods Group overgenomen. Oerlemans is producent en leverancier van vers diepgevroren groenten en fruit en gevestigd in Waalwijk.

Groenteman Dick de Lange is 70 en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan van zijn schoonzoons. "We vieren we dit met speciale Dick-vlaggetjes, salades en de aanbiedingen van deze week", aldus de generatie groentemannen die hem in de zaak opvolgden. Ook al heeft Dick een stapje terug gedaan in de zaak, nog altijd is hij er elke morgen te vinden. 
 
Kees Kranendonk is12,5 jaar bij Fruity Line in dienst. De collega's zetten de accountmanager in het zonnetje.

 

Het concept Smulfruit is volgens Disney het beste voorbeeld van een concept dat kinderen stimuleert om elke dag gezond te eten, door de inzet en het gebruik van de fun en emotie van de Disney karakters. Daarom won FruitMasters de Disney-award tijdens Disney Licensing Showcase.

Fruitteeltbedrijf Vernooij mag zich hofleveranciers noemen. Een verrassing voor Theo, Martine en Erik Vernooij tijdens de viering van 100 fruitteelt. Met name de kersenteelt heeft veel regionale en landelijke bekendheid gekregen door de inspanningen van Vernooij.

Bij Fortuna Frutos werden een tweetal jubilarissen in het zonnetje gezet. Zowel Ramona Saa Lobelle als ook Gert-Jan Slobbe zijn 30 jaar in dienst.