Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LBP viert 25-jarig bestaan en investeert in nieuwe verpakkingslijn blauwe bessen

Tholen - Vier jaar terug stapte LBP op de 'blauwebessentrein' met de aanschaf van een nieuwe verpakkingslijn. Hoewel de afgelopen jaren het nodige leergeld is betaald, heeft de logistiek dienstverlener uit Maasdijk besloten opnieuw te investeren in een nieuwe verpakkingslijn voor bosbessen, dit keer van BBC Technologies, aangevuld met een Kato-sorteerder.

"De vraag naar de diverse verpakkingen wordt steeds groter en met deze lijn bieden we de Zuid-Amerikaanse verladers meer flexibiliteit op de Europese markt", vertelt commercieel directeur Anton Filippo van LBP. "De techniek gaat steeds verder en met deze machine bieden we onze klanten de nieuwste verpakkingsmogelijkheden die er beschikbaar zijn op de markt."

"De vraag naar nieuwe verpakkingsmogelijkheden groeit. Steeds meer fruit uit bijvoorbeeld Chili en Peru wordt in bulk naar Europa verstuurd. Dat geeft ons als onafhankelijk dienstverlener de gelegenheid het fruit in elke gewenste verpakking tussen de 125 en 500 gram voor onze klanten te verpakken. Onze klanten zijn er gelukkig dik tevreden mee", vertelt Anton.

"De blauwebessenmarkt vertoont nog altijd een stijgende lijn en ons doel is ook om buiten het Zuid-Amerikaanse seizoen bessen uit bijvoorbeeld Spanje, Portugal en Marokko te verpakken. Ook verpakken we steeds meer biologische blauwe bessen.”

"Met het traditionele expediteurswerk red je het tegenwoordig niet meer en daarom zetten wij steeds meer in op de zogeheten 'added value logistics-activiteiten", vervolgt Anton. "Zo hebben we ook al een topseal lijn voor druiven draaien, hebben we een flowpack lijn, beschikken we over een lijn die citrus van bulk in dozen verpakt en rijpen we fruit in onze rijpkamers. Hier zit echt de toekomst in!"

LBP begon 25 jaar geleden onder de bezielende leiding van Hans Janssen en gedurende de jaren verwierf het zich een prominente plek als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in verse groenten en fruit. “We hebben met alle collega’s ons feest gevierd met een “Rondje Rotterdam” en een mooie feestavond en overnachting op de S.S. Rotterdam.De avond gold tevens als afscheid van onze oprichter en inspirator Hans Janssen die per 1 januari van het volgend jaar de scepter zal overdragen aan zijn opvolgers,” besluit Anton.

Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbp.net
www.lbp.net