Nieuwbouw Aweta officieel van start

Met het slaan van de eerste paal werd op 13 november het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het pand van Aweta, specialist in sorteer- en verpakkingsoplossingen voor telers van groenten, fruit en bloemen op bedrijventerrein Boezem-Oost in Pijnacker.

De eer kwam te beurt aan Aad Tas, grondlegger van het bedrijf. De heer Tas richtte Aweta (Adrianus Wilhelmus Tas) 52 jaar geleden op in 1966. Sinds die tijd is Aweta uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de markt voor groenten- en fruitsorteersystemen en de grootste werkgever in de gemeente Pijnacker Nootdorp.

Energieneutraal
Het nieuwe bedrijf op Boezem-Oost wordt gerealiseerd door de firma Hardeman uit Veenendaal. Het gebouw is vrijwel energie neutraal, dankzij warmtepompen en zonnepanelen. Ook heeft de nieuwe vestiging van Aweta geen gasaansluiting. De oplevering staat gepland voor juli 2019. Bij Aweta op Boezem-Oost zullen meer dan 200 mensen werken.

Al bijna 25 jaar is Aweta actief in de Verenigde Staten en ook in Italië is Aweta actief. Sinds vijf jaar is Standard Investment eigenaar van Aweta. Otto Vink, CEO van Aweta, zei dat hij, mede dankzij Standard Investment, het volste vertrouwen heeft in de toekomst van de onderneming.

Wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker Nootdorp feliciteerde de onderneming en haar medewerkers met deze mijlpaal. ,,We zijn er trots op dat de keuze van Aweta op bedrijvenpark Boezem Oost is gevallen. De komst van Aweta naar Boezem Oost geeft een ‘boost’ aan de ontwikkeling van dit nieuwe bedrijvenpark. Het bedrijf zal een grote aantrekkingskracht hebben op vele andere bedrijven uit de regio om zich ook op Boezem Oost te vestigen.”

Bijna honderd woningen
Aweta was al meer dan 50 jaar gevestigd aan de Burgemeester Winkellaan. De groei, die Aweta voor ogen heeft, is op die locatie niet mogelijk. Wethouder Jensen: ,,De verhuizing van Aweta maakt de bouw van een kleine honderd woningen mogelijk dicht bij het centrum van Nootdorp.”

Achtergrond
Aweta heeft zich ontwikkeld van een lokale machinefabrikant voor de Westlandse glastuinbouw tot een wereldwijde speler met een hoog technologisch kennisniveau op zowel software, vision systemen als mechanica.

Jaarlijks levert Aweta 200 sorteersystemen naar meer dan 40 landen. De systemen worden geproduceerd in de productielocaties in Nootdorp (hoofdkantoor) en in Cesena (Italië).

Met de komst van Standard Investment in 2013 als aandeelhouder, verwacht men in staat te zijn om de groeiplannen te versnellen, waaronder de invoering van fascinerende nieuwe producten.

Vanwege de snellere levertijden is ook de goederenstroom fors toegenomen. Het bedrijf kan deze stroom maar moeilijk kwijt op de huidige productievloer. Nu ook de economie weer aantrekt, is het bestemmingsplan, waar ook Aweta deel van uitmaakt, weer actief geworden, waar het bedrijf al 50 jaar is gevestigd om nieuwbouw te realiseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.