Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16-31 oktober

Start van Chainn en drukke Fruit Attraction

Na de droge zomer zijn breken er in Zuid-Europa natte tijden aan. De tropische storm Leslie waait over Spanje en overstromingen in Zuid-Frankrijk hebben grote gevolgen voor de groenten- en fruitteelt. In Nederland leek het wel zomer en AGF-specialisten stuntten met zomerfruit.

De Agri Ladies vierden hun tienjarig bestaan met een bezoek aan Dublin. 25 Hollandse Agri Ladies waren te gast bij de Ierse Agri Ladies Caroline Keeling, ceo Keelings, Grace Binchy Consumer Insights Specialist bij de Irish Food Board en Cathriona Hallahan, Managing Director Ireland Microsoft. De trip is georganiseerd door GroentenFruit Huis in samenwerking met Keelings Solutions.

Wellicht heeft koning Willem-Alexander heeft zich geabonneerd op een van de nieuwsbrieven nadat hij in gesprek ging met onze collega's Sander Bruins Slot en Corline Boekhout die met het koninklijk paar in gesprek gingen over de activiteiten van het bedrijf. Er is meer keus want speciaal voor Franstalige lezers lanceerde Uitgeverij Boekhout een Franse editie www.freshplaza.fr. Er zijn zo’n 80.000 bedrijven actief in de Franse groenten- en fruitsector en de site en nieuwsbrief bieden mooie promotiemogelijkheden op die markt.

Met de slogan 'Food Chain Optimization' komt het nieuwe bedrijf Chainn op de markt. Het bedrijf heeft als doel de voedselketen transparant, traceerbaar en efficiënt in te richten en daartoe een platform ontwikkeld ondersteund.

Staay Food Group heeft Paul van der Beek (45) aangesteld als nieuwe vestigingsdirecteur voor Fresh Care Convenience. Hij volgt Marco Kleijn op die medio dit jaar noodgedwongen moest terugtreden vanwege zijn gezondheid. 

Een mijlpaal voor André Buys. Op 18 oktober werd hij 75 jaar. André richtte meer dan 50 jaar geleden uienhandel en -sorteerbedrijf A. Buys op.

 

De Fruit Attraction heeft zich in tien jaar opgewerkt van de Spaanse producentenbeurs die het in het verleden was naar een internationaal handelsevent. Veel standhouders ervaren de gemoedelijke sfeer en het tijdstip voor aanvang aan het winterseizoen als een verademing ten opzichte van de grote broer in Berlijn. Snack Lettuce werd tijdens de Fruit Attraction gekozen als het meest baanbrekende product in de categorie verse AGF

Hoewel de Fresh Summit vergeleken met andere AGF-vakbeurzen in Noord-Amerika vooral veel telers aantrekt, waren standhouders dit jaar ook zeer te spreken over het grote aantal retailers dat op het evenement afgekomen was. Waar er de laatste jaren veel aandacht was voor kids marketing met bekende Disney figuren ligt nu het accent meer op biologisch. Zo'n 200 groenten- en fruitproducten namen deel aan de Fresh Summit Fresh Ideas Showcase. 

"25 Years of Winnovation" was het thema van het jubileum van Scelta Mushrooms en de opening Scelta Essenza de nieuwe fabriek op het Freshpark Venlo. Samen met 250 gasten uit meer dan 14 landen, vrienden en familie werd een bezoek gebracht aan de nieuwe fabriek Scelta Essenza op Fresh park Venlo.

Na een kort ziekbed overleed Eric Truffino op 81 jarige leeftijd. Hij was in de laatste decennia van de vorige eeuw voor de handel hét gezicht van de Nederlandse glastuinbouw. Hij was bedenker en grondlegger van The Dutch Golden Tomato Club. Een exclusief gezelschap van de topinkopers van de belangrijkste Europese supermarktketens en hij werd midden jaren tachtig door het Vakblad in de Handel van Groente en Fruit uitgeroepen tot 'man van het jaar’.


De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra bracht een werkbezoek gebracht aan Barendrecht en ging op visite bij de Barendrechtse groenten- en fruithandelaren Olympic Fruit en Hillfresh.

Commercieel directeur en eigenaar Kees Kooijman vierde met collegás en taart dat hij 12,5 jaar verbonden aan VerDi import.