Postuma AGF, Sebrechts, Smeding AGF vieren de opening van nieuw pand en eerste Nederbananen geoogst

Sebrechts Groenten & Fruit openden hun nieuwe magazijnen aan de Kielsbroek in Antwerpen. Een dubbel feest want het bedrijf vierde tevens hun 60 jarig bestaan. 2e en 3e generatie Sebrechts, vader Karel en de zussen Ellen en Nathalie staan er aan het roer, samen met de partner van Ellen.

Een tsunami van technologische ontwikkelingen voor de bezoekers van het vierde EU Fresh Info Forum: robots, drones, blockchain, precision farming, internet of things, data en datakwaliteit: het stond allemaal op het menu. Er was er ook ruimte voor relativering en netwerken.

3000 bezoekers trok de fruitteeltvakbeurs Fructura waar 130 standhouders klaarstonden. Dit jaar werd een positieve dynamiek ervaren in tegenstelling tot de verwachtingen in de fruitsector. De Innovatie Awards gingen naar PC Fruit met Carry a Berry (plaats 3); Vergro met peer “Red Modoc” (plaats 2) en Agromanager (plaats 1).

Marcel van der Pluijm is gestart met Feeling Fresh. Na jaren werkzaam te zijn geweest op de exportafdelingen van twee tuinbouwcoöperaties wil hij in een kleiner verband gaan opereren. Als
derde generatie groenteboer heeft Marcel het AGF-bloed niet van een vreemde.

Stuurman Storage bv te Krimpen aan den IJssel bestaat 25 jaar. Sinds medio 2015 is Stuurman Storage BV grootaandeelhouder van 4Mex Logistics BV een bevrachtingskantoor actief in de Internationale koel- en vriestransportsector. Oprichter Peter Stuurman is nog dagelijks op kantoor.

Traditiegetrouw kwam ook uienhandelend Nederland bij elkaar op de jaarlijkse ledenvergadering van Comité Ui van GroentenFruit Huis. De de laagste opbrengsten sinds decennia was een belangrijk thema tijdens de bijeenkomst.

Focus transporteurs op Franse marktNa een intensieve samenwerking die in januari 2018 startte, kondigt Gebr. de Mooij transport uit Rijnsburg per 1 januari 2019 volledig op te gaan in De Wit Transport. “Door deze overname zijn wij uitgebreid in vervoer van groenten en fruit én in staat ons geconditioneerd transport naar Frankrijk nog beter te organiseren”, aldus Jord de Wit, van De Wit Transport.
Ook werd de overname per 1 januari volgend jaar van Transportbedrijf G. van Vliet door Transportbedrijf Mol BV uit Maasdijk aangekondigd
Gebr. Opstal Transporten op het Bleiswijkse veilingterrein neemt een  nieuwe koeling van 100 m2 in gebruik om zo containertransport vanaf de haven te verzorgen, producten op te slaan en verder verdelen voor de klanten in Nederland en Parijs.
Henk van Berkel en Philippe Berchoux (oud medewerkers van het failliete Moeijes Transport) hebben zich aangesloten bij de Nederlands Bevrachtings Coöperatie (NedBC) om daar het transport van en naar de Franse markt te verzorgen. 

In Frankrijk blijven de "Gele Hesjes "-protesten, veroorzaakt door economische bezorgdheid, de detailhandelsafzet treffen. Daarnaast blijkt dat de export van Spaans tropisch fruit met ruim 30% daalde.

Oud CEO van The Greenery Willem van der Mee overleed op 76- jarige leeftijd.


Onderzoekers van Wageningen University & Research oogsten de eerste ‘Nederbananen’. Boerenhart biedt deze bananen als ‘streekproduct’ aan aan restaurants en ziekenhuizen in de regio.

Een mijlpaal voor Smeding Groenten en Fruit is de opening van het tweede distributiecentrum van het bedrijf in Breda.Met deze uitbreiding kan Smeding haar klanten in de Benelux beter bedienen. Ook biedt dit tweede distributiecentrum mogelijkheden voor groei in de toekomst.

Postuma AGF betrok het nieuwe pand in IJsselmuiden. Een pand met een totale oppervlakte van 10.000 m2 werd officieel en feestelijk in gebruik genomen met het hijsen van een drietal vlaggen. Leveranciers en klanten reisden naar IJsselmuiden af om getuige te zijn van het openingsfeest.

Vergeefse pogingen van CLTV Zundert om een werkbaar en lonend Operationeel Plan betreffende GMO in te dienen bij de Nederlandse overheid heeft ertoe geleid dat telers van CLTV Zundert overstappen naar Coöperatie Hoogstraten.

Unilever neemt De Vegetarische Slager over en speelt daarmee onder andere in op de groeiende consumententrend om regelmatig een dagje geen vlees te eten. Voor De Vegetarische Slager ligt de overname in lijn met de groeiambitie om ‘de grootste slager ter wereld te worden’ en hiermee de bio-industrie overbodig te maken. 

Eerder dan verwacht is het Greenyard gelukt om de verkoop van het segment Horticulture af te ronden. Nieuwe eigenaar van het segment, inclusief Mycoculture, is Straco. Dat bedrijf nam het segment over voor 120 miljoen euro.

Wim Heemskerk, grondlegger van Heemskerk fresh & easy uit Rijnsburg, overleed na een kort ziekbed. In 1960 legde Wim Heemskerk als zoon van een échte groentefamilie de basis voor
Heemskerk met de productie en verkoop van zakjes gesneden soepgroenten op de Groothandelsmarkt in Amsterdam.

John Schouw draagt per 1 januari de dagelijkse leiding van Schouw Informatisering over aan Steven Doesburg.Hiermee creëert John Schouw ruimte voor het directieteam in het pad naar verdere groei en transformatie van Schouw naar de volgende fase, maar ook ruimte voor zichzelf om innovaties te onderzoeken en weer dichter op de klanten en de markt te zitten. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.