Passanten gaan voor de toekomst zorgen

AGF-speciaalzaak in grootste winkelcentrum van Nederland

Tholen – The Mall of the Netherlands: In Leidsenhage verrijst een shoppingwalhalla, waar winkelen gelijk staat aan een ‘dagje uit’. Er wordt nog druk gebouwd aan wat het grootste winkelcentrum van Nederland moet worden, maar één onderdeel, Fresh! met alleen maar verswinkels, is zo goed als klaar (planning eind deze maand). Een paar honderd m2 in deze ‘versbeleving’ huurt Henk Middendorp Groenten en Fruit. De verwachting is dat de miljoenen passanten die Mall of the Netherlands zal aantrekken voor de verdere groei van de speciaalzaak gaan zorgen. Tegelijkertijd kan hij rekenen op een grote schare vaste klanten.

Henk Middendorp (r) met zijn broer Jan (l) en Ronald in de nieuwe winkel

Want Henk en Jacqueline Middendorp voorzien al jarenlang vele Leidschendammers van groenten en fruit. 32 jaar lang op de Kornoelje, dat zij 3 jaar geleden in moesten ruilen voor een plek in de versstraat aan de Liguster binnen het nieuw te ontwikkelen Mall of the Netherlands. Er werd een geheel vernieuwde winkel ingericht, maar dat ‘kunstje’ is door de verhuizing naar Fresh! wederom uitgevoerd. “We konden natuurlijk veel hergebruiken, maar hebben de winkel wel weer aan de nieuwe situatie aangepast. We verwachten veel passanten en daarvoor hebben we een koelmeubel bij de entree geplaatst met sappen en verrassende gezonde producten die de aandacht trekken”, vertelt Henk.

Henk achter de nieuwe toonbank inspelend op passanten en impulsaankopen

Voor de klanten die hun dagelijkse boodschappen komen halen, houdt Henk het “ouderwetse” bedieningssysteem aan. Mede op advies van zijn broer Jan die al net zo lang werkzaam is in het AGF-vak. Bediening lijkt een beetje tegen de trend in te gaan, (vernieuwde) AGF-speciaalzaken kiezen steeds vaker voor zelfkeuze. “Onze klanten komen voor persoonlijk advies en een praatje, daarom houden we het bij bediening. Dan kun je veel beter contact maken en daar gaat het toch om”, verklaart Henk. Een groot deel van de verkoop en het afrekenen loopt dus via de toonbank. Klanten wachten geduldig op hun beurt. Het maakt deel uit van de beleving waar The Wall of the Netherlands consumenten mee wil aantrekken, maar Henk Middendorp Groenten en Fruit al die jaren al biedt.

Opvallende en onderscheidend: citrus en vegetarische loempia's

In een deel van de winkel is er wel zelfkeuze, voor het convenience assortiment van panklare groenten, hapklaar fruit en salades en dergelijke. De keus om binnen Fresh! te ondernemen maakt het wel lastiger om te onderscheiden met dat soort convenience producten. Op een paar meter afstand is er een sappenbar en even verderop een slagerij die een zeer breed kant-en-klaar maaltijden assortiment heeft. Henk: “Maar ik mag gelukkig de groenten- en fruit aan hen leveren dus dat is prima zo. Wel probeer ik in te spelen op bijvoorbeeld vegetarische gemaksproducten, zoals de vegetarische loempia’s.” Maar ook Griekse yoghurt met verschillende (fruit en andere )toppings is een nieuwe product voor de Fresh! passant en vaste klant.

De vaste klantenkring is nog altijd fan van de AGF-speciaalzaak. Ze zijn voor hun dagelijkse boodschappen blijven komen na beide twee verhuizingen. Henk en Jacqueline kennen ze goed.  Al jarenlang haalt Henk op het Forepark zijn ‘boodschappen’. Daar gaat hij altijd af op de smaak van de producten. “”Is het zoet?”, vragen de klanten altijd. Zoet is een soort toverwoord, dan willen ze het altijd hebben. Mocht het niet zo zijn dan antwoord ik: “Mag het ook lekker zijn?” Dan is het vaak ook goed.”

Henk is al zijn hele leven groenteman, hij leerde het vak van zijn opa en vader. Hij is er in geboren. Hij blijft een beetje ouderwetse groenteboer maar dat past juist in het moderne Fresh! concept waar vele anonieme passanten langs zullen trekken. Henk en zijn team hopen natuurlijk dat een aantal procent van die miljoenen mensen door de kwaliteitsproducten bij de AGF-speciaalzaak overgehaald om ook vaste klant te worden. 

Breed assortiment aardappelen

Smakelijke groenten

Salades

Onderscheidende producten

Panklaar en convenience


Johan is bezig in de verwerkingsruimte achter in de winkel

Open entree van Middendorp Groenten en Fruit

Entree van Fresh! binnen Leidsenhage

Voor meer informatie
Henk Middendorp Groente en Fruit
Liguster 67
Leidschendam-Voorburg
T: 070-327 9676


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.