Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"25 Years of Winnovation"

Jubileum Scelta Mushrooms en de opening Scelta Essenza

Op 19 oktober werd het 25 jarig jubileum van Scelta Mushrooms gevierd met als kers op de taart de opening van de nieuwe fabriek Scelta Essenza op het Freshpark Venlo. Samen met 250 gasten uit meer dan 14 landen, vrienden en familie werd een bezoek gebracht aan de nieuwe fabriek Scelta Essenza op Fresh park Venlo. Bij the Scelta Intitute werden de gasten ontvangen door Jan en Marita Klerken met koffie, Limburgse vlaai en een lunch.

Jan en Marita Klerken de jubilaris en zijn vrouw

In deze fabriek worden verse champignons via een uniek proces geconserveerd. De champignons worden in een ‘pouch’ sous-vide gegaard. Hierdoor ontstaat een product wat twee jaar houdbaar is op kamertemperatuur en een smaakbeleving heeft van verse champignons.

Klik hier voor de fotoreportage

De fabriek werd feestelijk geopend met dank aan gastvrouw Simone van Trier van L1. De Gouverneur van Limburg deed zijn woordje en Pastoor Snijders, een geestelijk vader uit de katholieke kerk, sprak zijn zegen uit over de nieuwe fabriek.

Iedereen kon na de plechtigheid een kijkje nemen in de hallen van de fabriek, waar uiteraard diverse medewerkers toelichting gaven op wat er hier allemaal gebeurt.

Helemaal nieuw in de fabriek is dat champignons worden verrijkt met vitamine D. Dit gebeurt met UV-licht wat het stofje ergosterol in een champignon activeert en omzet in vitamine D.

Daarna ging het hele gezelschap weer per bus terug naar het Scelta hoofdkantoor. Hier werden de gasten ontvangen door het plaatselijk fanfareorkest van Hout-Blerick die als verrassing waren gekomen om te spelen voor hun beschermheer. Na dit warm onthaal stond er een uitgebreid dinerbuffet uit eigen keuken klaar voor de gasten.

De giften van de gasten werden gedoneerd aan the Black Jaguar Foundation (zie www.black-jaguar.org) En iedereen kreeg een mooi 25 jarig jubileumboek mee. Kortom een zeer geslaagde dag voor Scelta!

Scelta-verhaal is het verhaal van een echte paddenstoelenfamilie uit het Limburgse Venlo.De vader van Jan Klerken, (CEO en eigenaar van Scelta Mushrooms) was de grondlegger van wat tegenwoordig bestaat. In 1963 richtte hij Champex op, een bedrijf dat paddenstoelen kweekt. Vijf jaar later begon Champex ook met het inblikken van paddenstoelen. Op 16-jarige leeftijd zette Jan zijn eerste stappen in het bedrijfsleven toen hij aan het werk ging voor het bedrijf van zijn vader. Toen hij Champex eind jaren zeventig werd verkocht, ging Jan met zijn vrachtwagen naar Frankrijk en Spanje om paddenstoelen te kopen en te verwerken in Nederland. Hij verkocht dit bedrijf in 1988 en bleef daarna nog eens vijf jaar als gedelegeerd bestuurder fungeren.

In 1993 besloot Jan om het bedrijf Scelta Mushrooms op te richten. Scelta innoveerde en breidde zich uit. Mede als gevolg hiervan verhuisde het bedrijf een aantal keren. Vandaag de dag is Scelta uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de wereldwijde champignonwereld met 8 high-tech productielocaties in Nederland die ongeveer 800 partners beleveren in meer dan 75 landen.

Bijdrage en foto's van Andrea van den Hoven

Klik hier voor de fotoreportage