Rien Paans van Verfru Europe:

"Tropisch storm Leslie leidt niet tot schade in Spaanse vollegrondsgroententeelt"

Tholen - De gevolgen van de tropische storm Leslie, waar veel Spaanse vollegrondsgroententelers angst voor hadden, heeft volgens Rien Paans van Verfru Europe niet tot grote schade geleid. "Alleen rond Barcelona en Girona waren er wat problemen met de regen, maar uiteindelijk is het erg meegevallen."

Broccoli

De Spaanse broccoli-oogst startte zo'n drie weken geleden op, maar vanwege kwaliteitsproblemen door de hoge temperaturen en de vochtige nachten koos Verfru ervoor nog niet in te stappen. "Nu is de kwaliteit top en zijn we gestart met de export. De vraag vanuit Nederland is best groot."

Bloemkool

Rien verkaste zestien jaar terug met zijn vrouw naar Tarragona en de laatste tien jaar zit ook zoon Arthur in de zaak. Vanuit Spanje richten vader en zoon zich volledig op klanten in Nederland en België. "Eén van ons heeft de handel die weggaat altijd gezien!"

"De flespompoenen in het gebied Tarragona /Benicarlo zijn inmiddels voor het grootste deel geoogst. "De grove maten gaan traditioneel vooral naar de snijderijen en de kleinere worden op de versmarkt verkocht. De vraag naar flespompoenen neemt de laatste jaren toe en wij hebben ze zeker tot eind mei 2019 beschikbaar", vertelt Rien.

Met de typische wintergroenten als bloemkool, spitskool, andijvie en boerenkool start Verfru altijd rond begin december. "Dat is een prima moment om te starten omdat Nederland dan echt leeg is. Dit seizoen zien we door tekorten in overige landen nu al vraag ontstaan naar met name spitskool. Met name uit Duitsland is er al veel vraag, dus we verwachten een goede start van het seizoen", vertelt de handelaar.

Boerenkool

Volgens de Nederlander in Spanje verloopt de aanplant en groei van de diverse groenten momenteel prima. We zijn er trots op dat we alle Spaanse groenten kunnen aanbieden onder het PlanetProof-certificaat. Het kostte wel wat overredingskracht om Spaanse tuinders te overtuigen, maar we zijn trots op deze telers die hun nek hebben uitgestoken."

Voor meer informatie:
Rien en Arthur Paans
Verfru Europe
Mob Rien: +34 669221480
Mob Arthur: +34 639546103
rien@verfrueurope.com
arthur@verfrueurope.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven