Tholen – Van 23 tot 25 oktober heeft de Fruit Attraction in Madrid weer plaatsgevonden. In acht verschillende hallen toonden exposanten voornamelijk uit Europa aan de bezoekers wat zij in huis hebben. Met elk jaar meer bezoekers, standhouders en hallen wint de beurs steeds meer aanzien bij het grote publiek. De Fruit Attraction is qua grootte en bezoekersaantallen nog steeds geen Berlijn, maar de standhouders voelen wel dat het langzaamaan die kant opgaat en hopen dat de beurs zijn eigen karakter zal blijven behouden.


Klik hier om de foto's van de Nederlanders en Belgen op de Fruit Attraction te bekijken

Woensdag, de tweede beursdag was zoals verwacht de drukst bezochte dag. Echter ook de dinsdag en donderdag waren de bezoekersaantallen niet teleurstellend. Veel standhouders waren donderdag blij verrast met het grote aantal bezoekers die aanwezig waren op de laatste beursdag. Ook de sfeer van de beurs werd aangemerkt als prettig en gemoedelijk. De aangename temperatuur zorgde ervoor dat op de buitenplaats de gesprekken in het zonnetje werden voortgezet.

Nederlanders en Belgen
Dit jaar was het aantal Nederlandse en Belgische standhouders toegenomen in vergelijking tot vorig jaar. De Belgen hadden zich voornamelijk geconcentreerd in het Belgische gedeelte. Veel Nederlandse bedrijven stonden in het Holland Paviljoen. Er stonden echter ook bedrijven verdeeld over de andere hallen.

Biologisch
Het aantal bedrijven in de biologische hal 6 was dit jaar ook weer toegenomen. Opvallend was dat steeds meer grote bedrijven zich focussen op biologisch en verwachten dat de groei van bio de komende jaren zeker nog zal toenemen.

Bloemen en planten
Dit jaar was er voor het eerst een hal voor bloemen en planten. Naast de tropische planten stonden orchideeën goed in de kijker. Ondanks de grote bezoekersaantallen in de andere hallen bleef de drukte in deze hal nog wat uit. De standhouders hadden het drukker verwacht, maar waren blij dat ze aanwezig waren op deze eerste editie.

Klik hier om de foto's van de Nederlanders en Belgen op de Fruit Attraction te bekijken

De internationale fotoreportages zullen maandag worden gepubliceerd.