Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appelboomgaarden staan blank

Overstromingen Zuid-Frankrijk hebben grote gevolgen voor groenten- en fruitteelt

Tholen - Hevige regenval zorgde in de nacht van zondag op maandag voor overstromingen in Zuid-Frankrijk. Rondom het stadje Carcassonne in het departement Aude kwam het water meters hoog. De overstromingen kostten al aan ten minste dertien mensen het leven. 

Het Zuiden van Frankrijk is een belangrijk gebied voor de groenten- en fruitteelt. Een woordvoerder van Les Serres de Capestang laat weten dat de gevolgen voor telers uit de regio groot zijn. 

"De grootste schade wordt geleden in de regio van Trèbes. Hier staan veel groenteteeltgebieden, appelboomgaarden en wijngaarden onder water. Ook is er veel materiaal beschadigd en zijn de wegen voorlopig onbegaanbaar. We zullen moeten wachten tot het land weer wat is opgedroogd om te kijken hoe groot de schade precies is."

 

Ondanks dat de grote rivieren in de buurt zwaar buiten hun oevers treden, is de schade bij Les Serres de Capestang zelf beperkt. "We zijn gelukkig al aan het einde van onze oogst."