Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhitte boerenprotesten, hitte-alarm en afwikkeling faillissement Levarht

De landelijke Perendag in Krabbendijke was donderdag 30 juni na vier jaar weer een feit. Zo'n 1.200 bezoekers uit alle delen van Nederland en België wisten hun weg naar het Zeeuwse te vinden. Ook werd vanuit Interpera een bustour naar de Perendag georganiseerd waarbij mensen uit heel Europa ook het bedrijf van Vogelaar Fruvo en zijn boomgaarden konden bezoeken. De combi week dit jaar met het Interpera congres, trok bezoekers vanuit heel Europa naar Nederland.


Sleuteloverdracht bij Combivliet waar Roy van Vliet zijn vader Theo opvolgt als Algemeen Directeur van de tomatenkwekerij. Het bedrijf werd groot in het telen van cherrytomaten, het heette toen dan ook Van Vliet Cherrytomaten. Het groeide uit tot een bedrijf met nu vestigingen in Westland, Rilland en Middenmeer (totale kasareaal bedraagt 128 ha). In het buitenland heeft CombiVliet teeltlocaties in Brazilië en Frankrijk. 

In 2021 terug namen Jan en Pieter van de Velde en Pieter Molendijk Agro Duiveland in Oosterland over en transformeerden het voormalig agrarisch opslagbedrijf tot een modern uienpakstation en op- en overslaglocatie met een koelcapaciteit van 3.000 m2 voor AGF-producten en 5.000 m2 aan droge opslag. 

Bij de afwikkeling van het faillissement Levarht is € 10 miljoen aan debiteurengelden ontvangen. Er staat nog een bedrag van ongeveer
€ 17,7 miljoen open aan debiteurenvorderingen. Van de openstaande € 17,7 miljoen heeft een bedrag van ongeveer € 11 miljoen betrekking op debiteuren gevestigd in het Midden-Oosten. 

Volop boerenprotesten rondom distributiecentra die het CBL 'volstrekt onacceptabel' noemt. De schade door de boerenblokkades lopen voor de Nederlandse supermarkten al in de miljoenen. De sector wil proberen de schade te verhalen. LTO Nederland roept boeren die distributiecentra blokkeren op daar mee te stoppen, voordat de voedselvoorziening in gevaar komt. 

Horecagroothandel Smink uit Harderwijk viert haar 100-jarig jubileum. Vanaf 2011 worden de activiteiten uitgevoerd vanuit een modern pand met een complete snijkeuken. Ook fruithandel Nic. Breuers bestaat 100 jaar en maakte een film over het bedrijf en haar geschiedenis. Jubilerend EFMI dat in 2022 25 jaar bestaat, zette de voedselketen en consument centraal op her jubileumcongres.

Na 42 jaar in de AGF-handel te hebben gewerkt, waarvan de laatste 22 jaar bij 4Fruit Company in Ridderkerk, heeft Jan Bakker afscheid genomen van de sector.

 

De ontwikkelingen in de robotica gaan snel. Ook de fruitteelt mechaniseert in een snel tempo. Voor de onlangs geopende Fruit Tech Campus reden om de fruitsector bij te praten tijdens een heuse 'Roboticsday'. Want zijn de robots al praktijkrijp? Kan het financieel uit? Of is dat stadium al gepasseerd als er fruit ongeoogst blijft bij gebrek aan mensen die het willen plukken?

Anouk Wissink is de nieuwe algemeen directeur voor Koninklijke Vezet. Anouk neemt de functie over van Marcel Jacobs, die CEO van de Kramer Food Family werd.

De Jong Packaging Group neemt Wellpappenfabrik Sausenheim over. De verpakker uit De Lier heeft een meerderheidsbelang in WSG, dat zelf de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse operaties zal behouden. 

Vanaf maandag 18 juli trad het Nationaal Hitteplan in werking en geldt code oranje in het zuiden van het land. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. Op veel plaatsen in de zuidelijke helft loopt de temperatuur op naar 38 of 39 graden. Regionaal zijn waarden van ruim 39 of misschien zelfs wel 40 graden mogelijk. Detailhandel speelt er leuk op in met watermeloenen en 'gratis chillen in de koelcel'.

Publicatiedatum: