Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage:

Innovaties vooraan op Perendag 2022

Tholen - De landelijke Perendag in Krabbendijke was donderdag 30 juni na vier jaar weer een feit. Zo'n 1.200 bezoekers uit alle delen van Nederland en Belgiƫ wisten hun weg naar het Zeeuwse te vinden. Ook werd vanuit Interpera een bustour naar de Perendag georganiseerd waarbij mensen uit heel Europa ook het bedrijf van Vogelaar Fruvo en zijn boomgaarden konden bezoeken. De combi week dit jaar met het Interpera congres trok bezoekers vanuit heel Europa naar Nederland.

Zo'n 90 bedrijven waren direct of via hun dealers in de omgeving aanwezig op het terrein van Vogelaar Fruvo om de bezoekers van informatie te voorzien over hun producten en machines. Met buitendemonstraties van volledig nieuwe autonoom rijdende machines en driftreducerende spuitmachines in de boomgaard en de welbekende Fruitsafari langs de boomgaarden, konden de bezoekers kennis opdoen over o.a. nachtvorstbestrijdingsmogelijkheden, de biologische teelt en mogelijkheden van bescherming tegen hagelschade. De uitvinding van zelfrijdende machines is een interessante ontwikkeling en niet alleen om te zien, maar zeker ook omdat personeelstekorten aan de orde van de dag zijn.

De demonstraties werden goed bezocht, want het beperken van gewasbeschermingsmiddelen is met de huidige stikstofperikelen een hot item. Voor de fruitteelt lijken de gevolgen vooralsnog beperkt, hoewel telers langs kwetsbare natuurgebieden toch anders zullen moeten gaan omgaan met bemesting en spuiten van hun bomen. De driftreducerende mogelijkheden van diverse adjuvanten (toevoegingen aan spuitmiddelen) en de laatste jaren de volledig aangepaste spuitmachines die daardoor zo'n 99,9% van de middelen binnen de lijntjes spuiten, zijn daarbij erg belangrijk. 

Op de infomarkt binnen in de sorteerhal kregen de mensen van alles mee over o.a. gewasbescherming, diverse rassen en bomen, hagelnetten, watertechniek, verzekeringen, robotisering, reinigingsoplossingen en nog veel meer.Klik hier om de fotoreportage te bekijken