Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heropening horeca en tuindersprotest op Binnenhof

Een van Duitslands grootste producenten van kant-en-klare salades is onder een nog grotere paraplu terechtgekomen: de Jung Holding met haar bedrijven Gartenfrisch Jung, Premium Fresh Networks en GFT Logistic, gaat een samenwerkingsverband aan met de Nederlandse Kramer Group. Daartoe hebben de aandeelhouders van de Jung Holding hun familiebedrijf per 1 januari ingebracht in de nieuw opgerichte Hermann Jung-Kramer GmbH, waarin Kramer een meerderheidsdeelneming heeft, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.


14 juni  is de Dakar 2022 afgesloten met de laatste etappe en natuurlijk de finish. Wat een avontuur voor beide teams de Groot! Ruim 8000 km over een zeer gevarieerd landschap vol met duinen, rotsen en stenen. Beide teams zijn gefinisht.


De twee full service supermarkten Albert Heijn en Jumbo wonnen dit tweede coronajaar marktaandeel ten koste van Superunie. De discounters konden niet profiteren. Het aandeel van Lidl bleef gelijk, het aandeel van Aldi daalde licht. Dat blijkt uit de cijfers van marktonderzoekers NielsenIQ en IRI. Kijkend naar de totale omzet in AGF ziet NielsenIQ een daling ten opzichte van 2020.


Met investeringen in de uitbreiding van de verwerkingscapaciteiten en de verhuizing naar een grotere locatie legt de Nederlandse specialist in exotisch fruit TFC Holland de basis voor de verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.Tegelijk verzekert de onderneming zich van verdere rechtstreekse toegang tot de exoten van oorsprong. Door een samenwerking op lange termijn met producenten in zuidelijk Afrika wordt het jaarrond aanbod van avocado’s verder uitgebreid.


Als jochie van zeven puntte Jacco de Lange al boontjes in de groentezaak van vader Dick en moeder Jannie; het Sluziger familiebedrijf waar hij in de jaren ‘90 mede-eigenaar van werd en dat hij sinds 2003 voortzette met zwager Wout Timmerman. Aan een periode van 30 jaar ondernemerschap komt deze week een feestelijk eind. “In vele opzichten is dit het juiste moment om af te zwaaien.”


Brengt het nog wat op? Dat werd vanochtend in Den Haag bij het Binnenhof gezongen tijdens het protest van de Nederlandse glastuinbouwsector om aandacht te vragen voor de energiecrisis. Het protest was geïnitieerd door Glastuinbouw Nederland. 


Tijdens de algemene Leden Vergadering van Coforta van donderdag 20 januari zijn de leden unaniem akkoord gegaan met een nieuw besturingsmodel voor de coöperatie, het zogenaamde RvC+ model en met een naamswijziging naar Coöperatie The Greenery U.A.

De 7 Nederlandse erkende producentenorganisaties (PO's) in de sector groenten en fruit krijgen in 2022 samen ruim 60 miljoen euro subsidie Gemeenschappelijke marktordening (GMO) Groenten en Fruit.  De ruim 60 miljoen euro om onder meer de teelt bij leden te verduurzamen is veel meer dan de ruim 38 miljoen euro in 2021. Meer GMO-nieuws: Nederland weigerde de GMO-subsidies van FresQ terug te betalen.

Aat Hoekstra is overleden, dat meldde de Zuid-Afrikaanse druiventelersvereniging SATI. De iconische druiventeler van Nederlandse oorsprong emigreerde in 1950 naar Zuid-Afrika. Daar startte hij de teelt van hoogwaardige druiven met pit op en bouwde hij één van de meest succesvolle tafeldruivenbedrijven van Zuid-Afrika op in Paarl.

De heropening van de horeca zal voor problemen zorgen in de verkrijgbaarheid van producten", stelt Joost van Altena van Miedema-AGF. "Er zit een hele wereld achter deze sector en alles weer op gang krijgen, vraagt veel. Als alle bedrijven hun deuren weer openen, zal de vraag naar producten gelijk extreem stijgen. Het zou hierom op productniveau eigenlijk wenselijk zijn dat de horeca geleidelijk opengaat." 


Dat beaamde Wim de Graaf van Gebr. de Mooij: "We merkten gisteren dat het al iets drukker werd, maar vandaag is het echt gekkenhuis."

Telersverenigingen Kompany en ZON uit Venlo zijn overeengekomen een samenwerking aan te gaan voor de verkoop van komkommers aan de ZON klok. Door deze voorgenomen krachten-bundeling menen beide telersverenigingen gezamenlijk de markt optimaal te kunnen bedienen.


Geen Fruit Logistica in april, maar van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 april. We peilden de stemming bij eerdere Nederlandse en Belgische standhouders in aanloop naar de beurs. Hopen ze weer deel te nemen als exposant? Wat vinden ze van de alternatieve data en wat zijn de verwachtingen?