Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met telers van Hass en Greenskin in Mozambique verder uitgebreid

TFC Holland investeert in nieuwe locatie Waddinxveen en breidt opslag- en rijpingscapaciteit uit

Met investeringen in de uitbreiding van de verwerkingscapaciteiten en de verhuizing naar een grotere locatie legt de Nederlandse specialist in exotisch fruit TFC Holland de basis voor de verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.Tegelijk verzekert de onderneming zich van verdere rechtstreekse toegang tot de exoten van oorsprong. Door een samenwerking op lange termijn met producenten in zuidelijk Afrika wordt het jaarrond aanbod van avocado’s verder uitgebreid. "In het 30-jarige bestaan heeft TFC Holland zich geprofileerd als een belangrijke aanbieder van tropische groenten en fruit aan de Europese foodretailsector," legt Falk Schlusnus, CEO van TFC, uit. "Wij willen hierop voortbouwen en de aantrekkelijkheid van TFC als leverancier van exoten verder versterken."

Door de gestaag toenemende vraag naar exoten bereikt het bedrijf steeds meer de grenzen van de capaciteit op de vorige locatie in Maasdijk. De nieuwe, logistieke gunstige locatie in Waddinxveen maakt een aanzienlijke uitbreiding van de opslag-, rijpings- en verwerkingscapaciteiten op meer dan 26.000 m2 mogelijk en biedt daarmee voldoende ruimte voor moderne en efficiënte productieprocessen. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 zal het rijpen en verpakken al op de nieuwe locatie beginnen.

Reeds in het voorjaar van 2021 is ingezet op innovatie, productkwaliteit en het hoogste niveau van klantentevredenheid. Door investeringen in rijpingstechnologie voor avocado's en mango's die op kunstmatige intelligentie gebaseerd is zal dit op de nieuwe locatie nog verder uitgebreid worden. "Het gebruik van innovatieve technologieën langs de kortst mogelijke waardeketen zijn voor ons net zo relevant als directe toegang tot producten en langdurige en betrouwbare partnerschappen in de landen van herkomst," legt Schlusnus uit. "Het voortzetten van onze verticaliseringsstrategie op het gebied van onze belangrijkste producten is dan ook een logische stap."

In het kader van een samenwerking op lange termijn in Mozambique, breidt TFC de samenwerking uit met telers van Hass en Greenskin avocado's. Hiermee breidt de onderneming het traditioneel vrij schaarse aanbod van producten uit zuidelijk Afrika aan het begin van het jaar aanzienlijk uit en vult zo de wereldwijde portfolio van geselecteerde avocado-oorsprongsgebieden aan.

"Door de uitgebreide investeringen in onze processen en onze waardeketen willen we voortbouwen op het indrukwekkende succesverhaal van TFC en een duurzame toegevoegde waarde realiseren voor onze telers en klanten", zegt Benedikt Mangold, CEO van BayWa Global Produce. Tegelijk bestaat de overkoepelende strategie erin de hele portfolio van geassocieerde ondernemingen te versterken om via investeringen en partnerschappen het potentieel van de groeiende mondiale vraag naar groenten en fruit te benutten. BayWa Global Produce omvat de Nieuw-Zeelandse onderneming T&G Global, alsmede BayWa Obst in Duitsland en Al Dahra BayWa in de Verenigde Arabische Emiraten.

Publicatiedatum: