Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jacco de Lange zwaait na 30 jaar af bij De Groentemannen

Als jochie van zeven puntte Jacco de Lange al boontjes in de groentezaak van vader Dick en moeder Jannie; het Sluziger familiebedrijf waar hij in de jaren ‘90 mede-eigenaar van werd en dat hij sinds 2003 voortzette met zwager Wout Timmerman. Aan een periode van 30 jaar ondernemerschap komt deze week een feestelijk eind. “In vele opzichten is dit het juiste moment om af te zwaaien.”

Werken met verse producten en deze zo aantrekkelijk mogelijk presenteren aan hun trouwe klanten. Al die jaren deed Jacco het vol passie. “Het familiebedrijf was mijn leven. Daar stak ik met plezier veruit de meeste tijd en energie in die ik had. Maar de laatste jaren groeide mijn behoefte naar een minder druk bestaan. Meer tijd voor mezelf, mijn kinderen en partner. Fysiek en mentaal verloor ik de frisheid.”

Nieuwe uitdaging
Hij raakte vermoeid en sprak daar uitgebreid over met Wout. “Voor onze collega’s, leveranciers en klanten komt dit besluit heel plotseling. Maar Jacco en ik zijn er langzaam naar toegegroeid. We hebben een hele sterke band en gunnen elkaar het beste. Voor Jacco was dat beste een toekomst buiten De Groentemannen. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging, waar hij niet in oude patronen kon terugvallen.”

Regelmaat en rust
Nadat De Groentemannen de eerste zakelijke relaties informeerden over Jacco’s besluit, nam een van de leveranciers al snel contact op. AGF Groothandel Postuma in IJsselmuiden bood Jacco de kans om hun snijkeuken aan te gaan sturen. “Een rol waarin ik panklare producten mag ontwikkelen, vakmanschap over kan brengen op mensen en de klantenkring moet laten groeien. Ik kan er mijn passie in kwijt, maar dan op een wijze die meer regelmaat en rust brengt.”

Toekomst gewaarborgd
Wout zal de aanwezigheid van Jacco en zijn creativiteit en inspiratie gaan missen. “Maar op dat vlak blijft hij een klankbord.” Bovendien blijven de familiegenen in de zaak gewaarborgd door de aanwezigheid van achterneef Merijn en zoon Mark. “Met hun steun en die van het personeel zal ik de zaak voortzetten zoals klanten gewend zijn: vers, smaakvol, gezond en gevarieerd.”

Reden voor een feestje
Ook Jacco ziet de toekomst van De Groentemannen positief in. “Als er ruimte ontstaat in een bedrijf, kunnen anderen opstaan. In dat opzicht komt mijn afscheid ook op een goed moment.” Wout wil er dan ook vooral een feestje van maken. “Vanaf woensdag staat onze winkel in het teken van Jacco’s vertrek. Iedereen kan tot en met zaterdag een boodschap voor hem achterlaten en krijgt van Jacco een boodschap en wat lekkers mee.” Op vrijdag 21 januari is Jacco de hele dag aanwezig in de winkel om officieel afscheid te nemen!

Bron: De Groentemannen

Publicatiedatum: