Special Jaaroverzicht april

30 jaar ADN, zware nachtvorst in Polen en overlijdensberichten

In goed overleg met elkaar heeft Jaguar the fresh company besloten per 1 april 2019 de samenwerking te beëindigen met haar algemeen directeur Ed Heijnen. De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden en de algemene leiding rust vanaf deze datum bij Kees Rijnhout, de grootaandeelhouder van de onderneming.


Op 3 en 4 april werd de verpakkingsbeurs Empack weer gehouden in de Brabanthallen, Den Bosch. Plastics Recycling was één van de hoofdthema's. Het recyclen van plastic is een hot item in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Grote A-merk fabrikanten zoeken nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen. 

TP Haluco Holding heeft Ton den Boer aangetrokken ter uitbreiding van haar commerciële team. Ton zal als Sales Director per 8 april de huidige directie gaan versterken. Hij zal zich gaan richten op de key accounts, met name op de klanten die vanuit Venlo (Nedalpac) worden bediend.

De Raad van Commissarissen van The Greenery B.V. heeft de heer Arthur Swijter benoemd als CFO van The Greenery. Per half mei a.s. zal Arthur de huidige CFO Philip Limvers opvolgen die in november 2018 heeft aangekondigd te vertrekken na afloop van zijn contract. Samen met Steven Martina (CEO) vormt Arthur Swijter de hoofddirectie van The Greenery. Hij is voor 4 jaar benoemd.

De Belgische Fruitveiling (BFV) treedt toe tot de Logistieke en Administratieve Veiling Associatie (LAVA), een door Europa erkende Unie van Producentenorganisaties (UPO). Dit is een belangrijke stap in de versterking van de positie van de fruitteler in het handelskanaal.

Terugkijkend op het tuinbouwjaar 2018 was de prijsvorming bij Koninklijke ZON, enkele uitzonderingen daargelaten, voor veel producten wisselend of tegenvallend te noemen. De komende jaren zal ZON de koers van de afgelopen jaren doortrekken en blijven werken aan het leveren van toegevoegde waarde (marketing, innovatie en productontwikkeling) voor telers en klanten. 


Vorige week vond in Montreal de jaarlijkse vakbeurs van de Canadian Produce Marketing Association (CPMA) plaats. Het evenement trok meer dan 300 standhouders en zo'n 4.000 bezoekers naar deze op één na oudste stad van Canada. CPMA, Canada's grootste AGF-vakbeurs, vindt afwisselend in Montreal, Toronto of Vancouver plaats.


Vooruitkijken doet ADN het liefste tijdens het 30-jarig bestaan. Het thema was niet voor niets Back tot the future, behouden wat er is en dit verder versterken door als AGF-specialisten samen te werken met elkaar en met toeleveranciers. Toeleveranciers van verswaren, Boonstra Verswaren en Vers Alert, gaven het goede voorbeeld door een gezamenlijke stand op het jubileumfeest. 

The Greenery heeft over 2018 een netto-omzet gerealiseerd van EUR 991,9 miljoen (EUR 1.003,2 miljoen in 2017). De nettowinst bedroeg in 2018 EUR 2 miljoen (2017: EUR 12,5 miljoen). De daling ten opzichte van 2017 is het gevolg van het extreme weer in de zomer en de toegenomen concurrentie, met name in Duitsland. 

Woensdag 10 april is fruithandelaar Pieter Allewijn op 87-jarige leeftijd overleden. Alhoewel hij al geruime tijd ziek was, is het op het laatst toch nog snel gegaan. De uitvaartdienst zal maandag 15 april plaatsvinden om 13.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Dorpsstraat 5 te Krabbendijke.

Aardappelhandelaar en frites producent ‘Bart’s Potato Company’, draagt vanaf april dit jaar alle wegtransport gerelateerde activiteiten over aan Farm Trans. Met het uitbesteden van het transport legt BPC de volledige focus op groei in de aardappelverwerking.

Zondag 14 april is Hans van Ooijen op 66-jarige leeftijd overleden. De crematieplechtigheid wordt gehouden vrijdag 19 april om 15.00 uur in de aula van het crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid.


Afgelopen maandag naar dinsdag is het in vrijwel geheel Polen tot zeer zware nachtvorst gekomen. Onder heldere en windstille omstandigheden ging het kwik snel onderuit waarbij het rond middernacht al licht vroor en later die nacht, tegen zonsopkomst, matig (-5 tot -10).


Geschokt en bedroefd willen zijn collega's hier melden dat op dinsdag 16 april jl Jaime Ferran Gonzalez, Senior Commercial Director van Del Monte (Germany) GmbH en Del Monte (Holland) B.V., geheel onverwacht op 50-jarige leeftijd, is overleden.

FruitMasters sluit het jaar 2018, ondanks de vorstschade die landelijk zorgde voor een kleinere oogst, goed af met een mooie omzetgroei en positief resultaat. Fruitmasters heeft vorig jaar een 8 procent hogere omzet behaald. Dit is te danken aan hogere prijzen voor het fruit. De omzet van de afzetorganisatie ging van 222,2 miljoen naar 235,7 miljoen euro.  

De Britse toezichthouder Competition and Markets Autority (CMA) heeft besloten dat de supermarktketens Asda en Sainsburry niet mogen fuseren. Dit heeft de waakhond besloten omdat het samengaan zou leiden tot hogere prijzen bij onder meer winkels en tankstations. Tevens zou er voor consumenten minder keuze zijn als de twee supermarkten samen verder zouden gaan. 


Erik Van Dorpe hield 37 jaar lang de verkoop van groenten en fruit in goede banen op de REO Veiling te Roeselare. Met zijn welverdiend pensioen in zicht bediende de afmijner-verkoper afgelopen woensdag voor de laatste keer de digitale veilingklokken. Na de klassieke verkoopdrukte zweeg opeens een vertrouwde stem en verdween een gekend gezicht vanachter de zes veilingklokken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.