van 222,2 miljoen naar 235,7 miljoen euro

Kleinere oogst met hogere prijzen resulteert in 8% omzetgroei bij FruitMasters

FruitMasters sluit het jaar 2018, ondanks de vorstschade die landelijk zorgde voor een kleinere oogst, goed af met een mooie omzetgroei en positief resultaat. Fruitmasters heeft vorig jaar een 8 procent hogere omzet behaald. Dit is te danken aan hogere prijzen voor het fruit. De omzet van de afzetorganisatie ging van 222,2 miljoen naar 235,7 miljoen euro.  

FruitMasters denkt vanaf de teelt mee aan de mogelijkheden voor de toekomst en wil zich met conceptrassen onderscheiden.Zo lanceerde FruitMasters na Kanzi ook Migo, kwam in 2018 met Tessa en lichtte een tipje van de sluier op van de nieuwe appel #62. Oude percelen worden gerooid en maken plaats voor rassen die geschikt zijn voor de markt, dichtbij en ver weg. FruitMasters ondersteunt haar leden met nieuwe teeltmethoden en efficiënte teeltprotocollen. FruitMasters zette zich met de sector dan ook in voor een haalbaar certificatieschema voor PlanetProof. In 2018 is een brede, succesvolle pilot uitgezet om PlanetProof in 2019 compleet te implementeren.

Internationale marktbewerking
Een gezonde afzetspreiding en onderscheidende concepten zijn hierbij de sleutel tot succes voor de coöperatie. Daarom is het fruit van FruitMasters naast Nederland en Europa ook verkrijgbaar in verre bestemmingen zoals Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. "Voor al het fruit dat onze telers produceren, zoeken wij de juiste bestemming. De verkoop zorgt voor continuïteit in afzet met het juiste resultaat. Ook als het aanbod groter is dan de vraag.  "

FruitMasters belevert zijn klanten met de kortst mogelijke ‘vers’ keten. Dit vraagt continue efficiënte en innovatieve oplossingen. In april opende de coöperatie het vernieuwde sorteer- en pakstation zachtfruit. De geplaatste machines verpakken inmiddels 80 procent van het zachtfruit in hersluitbare topseal verpakkingen. Zowel FruitMasters als haar leden zien uitdagingen in de veranderende markt van uitzendkrachten en stijgende loonkosten. FruitMasters speelt hierop in door middel van robotisering en automatisering in het pakstation. Ook investeerde de organisatie in de koelhuizen met de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van Koelhuis 2. Met de doorgevoerde vernieuwingen speelt FruitMasters in op de afzetgroei en zet zij stappen naar een nog duurzamere toekomst.

Positieve resultaten
De afgelopen zomer was extreem warm en droog. De effecten in de teelt zijn dan ook merkbaar. De inkomsten van onze leden verschilden in 2018, afhankelijk van de beschikbaarheid van het product. Het weer had grote invloed op het prijsniveau van de diverse productgroepen. FruitMasters realiseerde in 2018 een mooie omzetgroei van 8 procent. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 april zijn de resultaten over 2018 gepresenteerd en door de leden goedgekeurd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven