Fotoverslag van de grootste CPMA die ooit in Montreal gehouden werd

Vorige week vond in Montreal de jaarlijkse vakbeurs van de Canadian Produce Marketing Association (CPMA) plaats. Het evenement trok meer dan 300 standhouders en zo'n 4.000 bezoekers naar deze op één na oudste stad van Canada. CPMA, Canada's grootste AGF-vakbeurs, vindt afwisselend in Montreal, Toronto of Vancouver plaats. Het evenement van dit jaar was het grootste ooit in Montreal. De hotels bevonden zich vlakbij het congrescentrum Palais des Congrès in het historische centrum van Montreal, wat bezoekers de gelegenheid gaf om de oude stad tussen de bedrijven door te verkennen. 

Klik hier voor het fotoverslag van de vakbeurs.


Vanaf linksboven: Willem de Jong en Wim van der Meulen van Manter/Jasa, Ulf Colin en Gerd Uitdewilligen van Emerson, Jacob en Ben van den Bosch van Van den Bosch Seeds, Sander Metz, Edwin Vanlaerhoven van Valstar en Jan van Heijningen van Eminent Seeds 

Drukke eerste dag
Standhouders waren het er unaniem over eens dat de eerste beursdag erg drukbezocht was. "Het is een belangrijke vakbeurs voor ons," vertelt Ajit Saxena van Mucci Farms. "Het is dichtbij huis en we zetten veel producten in deze regio af. Het is geweldig om mensen hier persoonlijk te ontmoeten." Hoewel de bedrijvigheid op de tweede dag ook uitstekend was, was de opkomst wel wat lager. Standhouders waren desondanks zeer tevreden. "Deze vakbeurs wordt door een groot aantal bezoekers uit Quebec bezocht en we hebben dan ook veel partners uit Quebec in onze stand mogen begroeten."


Diederik Bogaert (Vanco), Anna, Kathleen, Green en Johan de Gendt van Nicolai Fruit, Gunther de Boelpaep en Victor Bernad van DBS Agro en Miguel Demaeght van BelOrta in de gezamenlijke VLAM-stand

Vermindering plasticverbruik
Een belangrijk thema dat bij veel standhouders terugkwam, was het reduceren van het plasticverbruik. Hoewel recyclebare en composteerbare verpakkingen al geruime tijd op de markt zijn, stonden ze dit jaar volop in de spotlights. Een aantal van deze nieuwe verpakkingen maakte onderdeel uit van de New Product Showcase, waar 40 nieuwe producten werden gepresenteerd. Naast verpakkingen waren er ook snackgroenten, zoals snackkomkommers en -tomaten. Mucci Farms, uit Ontario, won de Freggie Award voor haar CuteCumber poppers en Sunset sleepte met haar Angel Sweet tomaten de Best Organic Product Award in de wacht. Schur Star Systems viel met haar Zip Pop groenten in stoomzak eveneens in de prijzen. Mann Packing won een award met haar Caulilini Sweet Stem bloemkool. 


Noteer de data voor volgend jaar alvast in uw agenda. Dan zal de CPMA van 12 tot 14 mei plaatsvinden in Toronto. 

Klik hier voor het fotoverslag van de vakbeurs.

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven