markant figuur in de fruithandel overleden

Overlijdensbericht Pieter Allewijn

Woensdag 10 april is fruithandelaar Pieter Allewijn op 87-jarige leeftijd overleden. Alhoewel hij al geruime tijd ziek was, is het op het laatst toch nog snel gegaan. De uitvaartdienst zal maandag 15 april plaatsvinden om 13.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Dorpsstraat 5 te Krabbendijke. Aansluitend zal hij op de begraafplaats aan de Dorpsstraat te Krabbendijke worden begraven. Condoleances kunnen gestuurd worden naar martinallewijn@zeelandnet.nl
 


GroentenFruit Huis schreef onderstaand in memoriam:

In memoriam Pieter Allewijn
Een markant figuur in de fruithandel, Pieter Allewijn uit Krabbendijke, is vorige week op 87-jarige leeftijd overleden. Werkzaam als commissionair vanuit Zeeland wist Pieter als geen ander waar de juiste producten voor zijn klanten te koop waren. Elke fruithandelaar van zijn generatie en zeer veel hardfruittelers kenden Pieter en hadden groot respect voor zijn marktinzicht. Zijn bekendheid was mede te danken aan zijn vele humorvolle bijdragen op de ledenvergaderingen van de regionale en landelijke handelsorganisaties. Menige vergadering kwam pas tot leven als Pieter zijn punt had gemaakt.

Als lid van de Commissie Fruithandel van de VGT waakte Pieter gedurende vele jaren over de belangen van zijn collega s met tegelijkertijd een warm kloppend hart voor de positie van de Zeeuwse veiling(en). De fruitkrat, het televeilen en de voortdurende veilingfusies vormden in die tijd aanleiding voor vurige debatten waarbij Pieter meestal het voortouw nam. Zijn kwaliteit als voorvechter van de rechtvaardige zaak op vele maatschappelijke terreinen kwam het best tot uiting bij de bescherming van de belangen van zijn geliefde Provincie Zeeland. Als zijn woorden de tegenstander niet konden overtuigen, had hij de gewoonte om voor te gaan bij het zingen van het Zeeuwse volkslied.

Wij gedenken Pieter met grote dankbaarheid en wensen zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun geliefde echtgenoot en (groot)vader.


Gert Mulder en
Directeur Frugi Venta (GroentenFruit Huis)
Leo Welschen
Oud-secretaris Frugi Venta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven