Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 15-28 februari 2021

Veel AGF-transfers in februari, retailer DEEN verkocht


Na 8 jaar werkzaam geweest te zijn bij The Greenery heeft Pascal Piepers, Directeur The Greenery Retail, aangegeven de functie van CEO bij Ridder Group geaccepteerd te hebben. Pascal zal per 1 april aanstaande The Greenery verlaten.


Al bij de start van het Food Center in Amsterdam in de dertiger jaren van de vorige eeuw was Aardappelgroothandel G.C. van Egmond één van de zeventig aardappelgrossiers op de markt. Toch kwam er aan het begin van dit jaar een einde aan de aardappelgroothandel. De activiteiten werden verkocht aan 'buurman' C. Stam & Zn en de broers Jan, Gerard en Adri en neef Anton van Egmond gaan zich volledig richten op die andere activiteit waar ze al jaren zoet mee zijn: het caravanbedrijf in Amstelveen.

DEEN is voornemens de 80 winkels, de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, overige bedrijfsonderdelen en het hoofdkantoor in Hoorn te verkopen. De intentie is om 39 winkels om te zetten naar de Albert Heijn-formule, 22 winkels naar de Vomar Voordeelmarkt- en 19 naar de DekaMarkt-formule, zo laat de supermarktketen weten.


Total Produce gaat samen met Dole Food Company op in een nieuwe, in de Verenigde Staten, beursgenoteerde onderneming, genaamd Dole Plc. Total Produce heeft hiervoor een overeenkomst bereikt met met Castle & Cooke (C&C), dat een belang van 55% heeft in het moederbedrijf van Dole. Total kocht in juli 2018 een belang van 45% in Dole voor $ 300 miljoen (€ 247 miljoen). Zodra de transactie is afgerond, zal Total Produce niet langer genoteerd zijn aan Euronext Dublin en de London Stock Exchange.


De AGF-speciaalzaak laat de sterkste omzetstijging zien door corona. Consumenten gaven er gemiddeld 30 procent meer uit dan voor corona. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. Zowel het aantal klanten (+ 13%) als het bestede bedrag per keer (+ 19%) nam toe: van iets meer dan 9 euro naar boven de 10 euro per keer.


Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan, maar nog aanblijft als adviseur tot eind juni.


De BayWa-dochter Tropical Fruit Company uit Maasdijk heeft een nieuwe CEO. De in Duitsland geboren Falk Schlusnus volgt Peter Kooi op, die het in tropische groenten en fruit gespecialiseerde bedrijf bijna 30 jaar geleden mee heeft opgericht. De opvolging is onderdeel van de geplande generatiewisseling voor de lange termijn

Na een geslaagde operatie is onze energieke, positieve, liefhebbende oprichter van MOPAL Palletindustrie, Arie Monhemius Sr. aan de gevolgen van onverwachte complicaties op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt het team.

Wie ontvangt NOW-3? Het UWV heeft het register gepubliceerd van bedrijven die in de derde aanvraagperiode NOW een - zoals het UWV het noemt - 'voorschot' op de tegemoetkoming hebben ontvangen. Zij bedoelen daarmee dat het register op een later tijdstip zal worden aangevuld met de definitieve bedragen. De definitieve bedragen kunnen afwijkend zijn van voorschotbedragen. Aan het register kunnen geen rechten worden ontleend. 

In de faillissementsafwikkeling van Quality Queen is er sinds het laatste verslag door de curator in november een miljoenenclaim binnengekomen. Het gaat om een claim van 2,2 miljoen euro door telersvereniging Best of Four (inmiddels Oxin Growers). In totaal staat er nu voor meer dan 7 miljoen euro aan claims open, zo blijkt uit een verslag door de curator.